התקרית בעמנואל

'ביקשתי לדבר עם האדמו"ר והותקפתי'

משה-יהורם שפיר, נציג מפלגת גל בעמנואל טוען בשיחה עם "כיכר השבת" כי הותקף השבוע בידי חסידי סלונים כשרצה לדבר עם האדמו"ר (בכיכר)

|
28
| כיכר השבת |
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

תקרית אלימה אירעה השבוע בעמנואל, על רקע פרשת ההפרדה המסעירה את העיר, בתוך כלל הציבור החרדי.

משה-יהורם שפיר, נציג מפלגת "גל" במועצת עמנואל (המייצג את קבוצת החוזרים בתשובה המתגוררים ביישוב) הותקף, לטענתו, על-ידי מספר חסידי סלונים - המובילים את המאבק על בית-הספר החסידי ביישוב.

זה קרה ביום ראשון השבוע, במהלך סעודת ה"שבע ברכות" לנכד האדמו"ר שליט"א. "ביקשתי להתקרב אל האדמו"ר בכדי לשוחח עמו על המצב ביישוב, אולם קבוצת חסידים שעמדה מסביבו לא אפשרה לי להתקרב אליו", מספר שפיר ל"כיכר השבת".

"לפתע", כך הוא מספר, "קרא לי המאבטח של שר האוצר יובל שטייניץ (שנכח באירוע. ד.כ) ואמר לי כי עדיף שאתלווה עמו לעבר היציאה מהאולם מכיוון שהמארחים לא מעוניינים שאשתתף באירוע".

שפיר שמע בקולו והחל לצאת מאולם. "פתאום התנפלו לעברי מספר חסידים, אחד מהם יהודי מבוגר, והיכו אותי בחוזקה. הרגשתי שמבצעים בי לינץ'", הוא מתאר.

לדבריו, המאבטח של השר הציל אותו מחבלות חמורות. "הוא גונן עלי מפניהם. לולא החיפוי שלו עלי, ספק מה היה קורה לי".

הבוקר (שלישי) הגיש חבר המועצה תלונה למשטרה נגד אותם אלימים שהיכו אותו.

שפיר נשמע כאוב. הוא מפנה את זעמו לעבר משה ויינברג, מי שהוכתר על-ידי עיתונאי חרדי "המסבירן החרדי", לא פחות.

"הוא לא מאפשר לי לגשת אל האדמו"ר", מתלונן שפיר. "החסידים היושבים סביב האדמו"ר מונעים ממני במשך שנים רבות לבוא אל הרבי ולהשמיע בפניו את עמדות הצד השני".

לטענתו, "אם הרבי היה שומע את הצד שלנו - הכל היה נראה אחרת. הם מפחדים לקיים דיאלוג".

שפיר מציין כי מפלגתו - שגרפה בבחירות האחרונות שני מנדטים - הפתיעה את תושבי העיר. "אנו התחלנו לטפל בבעיות הרגישות של העיר, לכן מתנכלים לנו", הוא קובע.

ויינברג טען בבית-המשפט כי הבנות שלכם מקלקלות את הילדות שלהם, שאלנו.

"זהו שקר", הודף שפיר את הטענות. "תשאל את רב העיר, הוא יאשר זאת - אף בת לא התקלקלה. זוהי דמגוגיה".

ומה הוא חושב על יואב ללום? "גיבור".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

28 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

12
איכס מגעיל לראות את הצביאות של אתר כיכר השבת שמגבה את המשוקץ ללום וחבריו שרוצים להחריב את היהדות החרדית בשם כל האשכנזים אני אומר תחזרו מאיפה שבאתם מה התעוררתם מה קרה פרענקים מלוכלכלים..
חנפנים
מביאים את כל העמדות
כגרק
למה צריך לתת לטמבלים האלה במה?
דתל"י.
בשביל מה "חזרת" בתשובה כדי לעשות בלגנים בציבור החרדי או שאתה מתוקצב מהקרן החדשה לישראל
נחמן
11
למה הוא לא רץ לבג"צ שיחייב כל אדמו"ר לדבר אתו גם באמצע אירוע?
מישמש
מה הקשר?. בשביל זה לא צריך להיות בן אדם?, למה להכות? למה לחיות עם מטענים פנימיים?, זה גם מאשש את מה שהבנתי מהאוטיסטים(שיש עסקנים שמרמים את רבניהם).
אברהם הנכבד
10
הוא רצה להיפצע ולעשות לעצמו רייטינג
אברהם בוזגלו
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות