טענות קשות נגד מד"א

זעזוע: החייאה רשלנית בוצעה בילדה

מותה של הילדה רחל סופר בת השלוש, אתמול, מנפילה לבור גז, היה יכול להימנע, כך על פי חשיפה של בנצי לייזרוביץ´ ביומן הצהרים של ´קול חי´. "הרופא הורה להפסיק את החייאה באמצע", סיפרו עוברים ושבים ,"למרות תחנוני הפרמדיקים". גם לאברך שמצבו משתפר הורה הרופא להפסיק את החייאה ולקבוע מוות (בארץ)

|
23
| כיכר השבת |
אילוסטרציה: פלאש 90

מותה של הילדה רחל סופר בת השלוש, אתמול, מנפילה לבור גז, היה יכול להימנע, כך על פי חשיפה של העיתונאי בנצי לייזרוביץ´ ביומן הצהרים של ´קול חי´.

לייזרוביץ´ חשף כי ביצוע ההחייאה בילדה היה רשלני ולא מקצועי. הרופא שעמד בראש הצוות הרפואי לא הורה על פתיחת וריד ומתן תרופות, כמתבקש בהחייאה. כמו כן ההחייאה נפסקה לאחר זמן קצר, ולא על פי ההנחיות של החייאת ילדים, אותה מפסיקים רק לאחר 25 דקות.

על פי עדויות של אזרחים במקום, הפרמדיקים שביצעו את החייאה ביקשו מהרופא להמשיך את החייאה אך הוא סרב להמשיכה והורה לקבוע מוות. "אין מה לעשות יותר", אמר ביובש.

גם לאחר שחולץ האברך שקפץ לבור כדי לחלץ את הילדה החלו לבצע פעולות החייאה, כאשר גם שם הורה הרופא להפסיק את החייאה. הפרמדיקים לא שעו לדבריו והמשיכו לבצעה, פעולה, מסתבר, שהצילה את חייו ואת מצבו הרפואי ההולך ומשתפר משעות הבוקר.

לאחר בדיקה על זהותו של הרופא התברר כי הוא הושעה בעבר מעבודתו במד"א וחזר אליה לאחר הפסקה.

"הנוכחים שהיו במקום נסערים מאד", סיפר הכתב, "יש זעם גדול בקרב כל מי שנכח במקום לאחר שראו את התנהלותו של הרופא. אין מנוס מהקביעה שהסיפור היה יכול להיגמר אחרת, כאשר הילדה הייתה יכולה להימצא כיום בין החיים עם קצת רצון וחוסר התעקשות מצד הרופא".

העניין הגיע לידיעת מד"א ירושלים. בכיר בהנהלת הארגון דחה את הטענות על הרשלנות או הכשלונות מכל וכל. "אם ימצאו ליקויים הם יטופלו במלוא חומרת הדין. מד"א מבצע את כל האפשרי לפני קביעת מוות".

ממד"א נמסר עוד כי "פעולת הטיפול הרפואית בניידת הטיפול נמרץ נעשות על פי הנחיות הרופא שהוא הסמכות הרפואית הקובעת בשטח".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

23 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

19
איך אתה נשמע מלומד, יו, ממש מרגש. תשמע חביבי, מדובר ברופא שחיי אדם היו יכולים להינצל בלעדיו. אני מאוד אתפלא אם אתה לא דובר מדא או מישהו מטעמו. בכל מקרה צריך לבדוק את הסיפור הזה, והרופא צריך לחשוש מאוד לפרנסתו. בלי התקשורת זה לא יקרה.
בלק
18
הרופא הפסיק את פעולת ההחייאה לפני שחיברו את המוניטור ואפי' לא עשו טובוס (צינור ההנשמה שמכניסים לכלי הנשימה)
יוסי
17
בקרוב נפסיק להתפעל מהכותרות באתר מרוב זעזועים ותפניות. ולעצם העניין.. בטח הרופא היה מהדסה ובשיתוף פעולה עם ראש העיר ברקת תכננו את מותה של הילדה החרדית...
מזועזע
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות