נלחמים בצפת החרדית

"בר אילן" נבחרה להקים בי"ס חמישי לרפואה, בצפת

שלב ראשון לקראת הרמת אוניברסיטה נוספת בצפת. נתניהו מבטיח הזרמת 300 אלף איש לגליל ובס"ה מישהו מנסה בכוח לפגוע בהתחרדותה של העיר

|
11
| כיכר השבת |
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)
למרות שאוניברסיטת "בר אילן" הדתית היא שנבחרה הבוקר על ידי הממשלה להקמת בית הספר החמישי בארץ, לרפואה, בעיר צפת, המוסד החדש לא יהיה דתי ומספר התלמידים הערביים בו יעלה על כל מוסד דומה אחר בארץ.

ראש הממשלה אמר במהלך קבלת ההחלטה בממשלה כי הקמת בית הספר לרפואה הוא שלב ראשון לקראת הקמת אוניברסיטה נוספת בבירת הגליל. וגם כאן, נתניהו לא אמר את הברור: מישהו מנסה בכוח לדחוף לתוככי צפת המתחרדת, עוד עוד מוסדות חינוך, בעיקר אקדמאיים, ועם דגש על חילוניים.

ראש הממשלה בנימין נתניהו, יעמוד בראש צוות שרים שיעקוב, ילווה ויקדם את הקמת בית הספר החמישי לרפואה בישראל– בעיר צפת. כך החליטה הממשלה פה אחד בישיבתה הבוקר.

ראש הממשלה אמר בישיבה כי "אני רואה בהקמת בית ספר לרפואה בצפת מנוף ענק לפיתוח הגליל ולפיתוח מערכת החינוך ומערכת הרפואה בצפון. מדובר בפרויקט בעל חשיבות לאומית ואנו נחליט ונבצע אותו".

בצוות יהיו חברים השרים הבאים: השר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום, שישמש גם כממלא מקום היו"ר, שר האוצר יובל שטייניץ, שר החינוך גדעון סער, השר לענייני מיעוטים אבישי ברוורמן וסגן שר הבריאות הרב יעקב ליצמן. בישיבה נמסר שהנושא יוגדר כפרויקט בעדיפות לאומית.

השר שלום אמר: "אני מברך על החלטת הממשלה. בית הספר לרפואה הוא פרויקט מחולל שינוי שיהווה עוגן להקמת אוניברסיטה בגליל וישמש נדבך חשוב במימוש החזון שהצבתי להבאת 300 אלף תושבים חדשים לגליל. לאחר שהפרויקט היה תקוע במשך שנים פעלתי לגייס את כל משרדי הממשלה הרלוונטיים ואין ספק שכיום נעשה צעד חשוב להשגת המטרה".

השר סער אמר בישיבה: "זוהי בשורה לגליל ולעתיד מקצוע הרפואה בישראל, לנוכח הירידה בשיעור היחסי של היקף הרופאים בישראל. הקמת בית הספר תתרום לפיתוח מקצוע הרפואה ופיתוח הגליל ולכן על הממשלה להקצות משאבים לתשתיות, לפיתוח ולשדרוג בתי החולים והמעבדות באזור לצורך מחקר". השר ביקש להאיץ את מהלכי ההקמה על מנת להתחיל בלימודים כבר בשנת הלימודים תשע"ב.

פרופ' קווה, נשיא אוניברסיטת בר אילן שנבחרה להקים ולהפעיל את בית הספר לרפואה בגליל, אמר בדיון שיש לראות בפרויקט זה אירוע מכונן ושצפוי שלימודי הרפואה בצפת יחלו באוקטובר 2011. עוד דיווח פרופ' קווה שכבר ישנן הסכמות לשיתוף פעולה עתידי בין הפקולטה המיועדת לבין בתי החולים והמכללות בצפון, וכי כבר בשלב הראשון של פתיחת הלימודים צפויות לעבור להתגורר בגליל כחמישים משפחות של מדענים ורופאים. כמו כן אמר שהקמת בית הספר תעודד עליה וחזרה לארץ של מדענים ואנשי רפואה ישראלים ויהודים שנמצאים בחו"ל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

11
לדעתי יש להפוך את צפת לעיר חרדית-דתית עם שכונות מעטפות למסורתיים וחילונים ולמי שודאג לעיר שידאג להביא לעיר חרדים ספרדי-ליטאים-חבד ושר החסידויות וכך העיר תהיה בעלת רוב מובהק חרדי
10
אתם חושבים שכל מה שממשלת ישראל עושה זה צעד נגדכם. אולי היה חמשרד החינוך עוד רעיון בהקמת מוסד אקדמי בצפת (פיתוח האזור, חיזוק יהוד הגליל ופתרון למצוקת הרפואה בישראל)
9
בשנה האחרונה הייתה ירידה של 10% במספר הסטודנטים, ובמקביל עליה במספר הלומדים בישיבות. בקצב הזה בעוד 6 שנים אפשר יהיה לסגור חלק מהאוניברסיטאות, ולהופכם לישיבות. אשרינו מה טוב חלקינו ומה נעים גורלנו.
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות