עסקני "ועדת המהדרין" הפזורים ברחבי הארץ אינם יכולים עדיין לפתוח שמפניות, אך הם בהחלט יכולים להרשות לעצמם לנפק חיוך קל, לאור ההתפתחות המפתיעה בדיון שנערך היום (ראשון) בבג"ץ.
ההחלטה הפתיעה את יושבי ביהמ"ש העליון לאחר ששר התחבורה ישראל כץ שהגיע לבג"ץ - הודיע בתשובה לשאלת המדינה, כי משרד התחבורה יאפשר את ההפרדה הקיימת בקווי המהדרין.
השר אמר את הדברים בתשובה לעתירה שהגישו ארגוני זכויות האדם בשיתוף עם התנועה הרפורמית שדרשו לאסור הפרדה באוטובוסים בין גברים לנשים.
בכך הצטרף השר לעמדת עסקני וועדת המהדרין שדרשו לאפשר את ההפרדה בקווי המהדרין ברחבי הארץ.
עם זאת על- פי החלטת השר, הקווים שבם יוכלו מפעילי התחבורה הציבורית לקיים הסדרי הפרדה, הם קווים הפועלים כיום כ"קווי מהדרין" - קווים המשרתים בעיקר את הציבור החרדי. "אנו יוצאים מהנחה שאין פסול ברעיון האוטובוסים בהם יש הפרדה, הבאה להיענות לצרכי הציבור החרדי. עוד הוסיף כי החברות יוכלו לתלות שלטים המכוונים את הנוסעים, כי בקו זה נהוגה הפרדה.
ההחלטה טעונה אישור בג"ץ שיתכנס בחודש הבא ,ויכריע סופית האם לאפשר את ההפרדה בקווי המהדרין, או שיפסוק לטובתם דרישות הרפורמים ואירגוני זכויות האדם המתנגדים למהלך .
עסקני ועדת המהדרין שנכחו בדיון, ברכו על ההחלטה.
"לכיכר השבת" הם אמרו: "אט-אט הם רואים את הפירות, אך יחד עם זאת המבחן האמיתי של המדינה יהיה בחודש הבא בבג"ץ, רק אז נוכל לדעת אם מהפכת המהדרין בערים החרדיות תצא לדרך".
כצפוי, הדברים עוררו ביקורת רבה אצל החילונים. חברת מועצת העיר ירושלים רחל עזריה אמרה: "השר ישראל כץ בגד בחברה החילונית, הדתית ורוב החברה החרדית. החלטת השר כץ היא פוליטית לגמרי, לא ייתכן שבגלל שלש"ס יש כך וכך מנדטים, כל אישה תיאלץ לשבת מאחור בקווים האלה. כנבחר ציבור כדאי שהוא יזכור שזה הציבור שיצביע עבורו בבוא היום".