החורף מביא איתו מצברוח ירוד, תחושת כבדות ורצון להתכרבל וגם לאכול הרבה. אז איך עוברים את החודשים שנותרו מהחורף הזה בשלום, מבלי להשמין יתר על המידה?
מומחי תזונה מסבירים כי העובדה שחשוך בחוץ, מביאה לירידה בסרטונין ולדכדוך כללי. באופן טבעי, אנחנו עושים את דרכנו לארון הממתקים כדי לפצות על התחושה.
שירה נחושתן, דיאטנית קלינית במרכז הרפואי זיו, מסבירה איך שומרים על המשקל בחורף:
אלה המאכלים שמומלץ לצרוך בחורף: שיבולת שועל, אורז מלא, בורגול, פסטה, לחם מחיטה מלאה ועוד. המאכלים הללו מעניקים תחושת שובע לטווח ארוך, ובכך מונעים מאיתנו לאכול בתוך פרק זמן קצר.
מרקי עוף וירקות יעניקו גם הם תחושת שובע לזמן ממושך. מומלץ בחום.
רבים נוטים לשתות פחות בחורף. חשוב מאוד להקפיד על שתיית מים לשמירת חילוף חומרים תקין ולמניעת אכילה כשאנו בעצם צמאים. בחורף אפשר לשתות מים חמים עם נענע, פלחי תפוז או לימון, תה צמחים או תה ירוק המחממים את הגוף ולשים לב לכמות הסוכר שמשתמשים להמתקה.
דברי מאפה חמים כמו פיצות, בורקסים ומאפים מתוקים חביבים על רבים בחורף, יש לזכור כי מזונות אלו עתירי קלוריות ושומן רווי לכן כדאי להעדיף טוסט מלחם מלא עם גבינות עד 5%, אבוקדו, טחינה או כל ממרח אחר.
פיתרון מצוין ובריא לארוחת בוקר או ערב חמה ומרגיעה - דייסות שיבולת שועל, בורגול, קינואה, אורז מלא וכו' על בסיס מים וחלב בתוספת קינמון הנחשב בעל אפקט מחמם וממתן עלייה ברמות הסוכר בדם.
חשוב לשמור על פעילות גופנית לאורך כל החורף.