

ארגון "איחוד הצלה" מתכוון לנקוט בצעדים משפטיים אם אגודת מד"א לא תשנה סעיף בטופס ההתחייבות עליו מוחתם כל מתנדב, ולפיו נאסר עליו לעבוד בשכר או בהתנדבות אצל גורמים העוסקים במתן שירותים רפואיים תוך כדי תקופת ההתנדבות במד"א ועד שנתיים לאחר סיום התנדבותו במד"א.
עו"ד חיים שטנגר, המייצג את ארגון איחוד הצלה, שלח בשבוע שעבר מכתב התראה לאלי בין, מנכ"ל מד"א, והודיע כי אם הסעיף המגביל בטופס ההתחייבות עליו נדרש לחתום כל מתנדב של מד"א לא ישונה ינקטו אנשי איחוד הצלה בהליכים שונים, ובהם משפטיים, לשינוי הסעיף המפלה.
חברי איחוד הצלה הינם מתנדבים של מד"א ובמסגרת זו הם הוחתמו על טופס התחייבות בו נאמר בין היתר, כי "משך כל זמן היותי מתנדב/ת מד"א ושנתיים לאחר הפסקת היותי מתנדב/ת - לא אעבוד בשכר ו/או בהתנדבות אצל גורם מתחרה כלשהו לרבות הדרכת עזרה ראשונה, אלא אם כן אקבל לכך הסכמת מד"א בכתב מראש".
איחוד הצלה הינה עמותה רשומה, העוסקת במתן שירותים רפואיים הכוללים, בין היתר, מתן עזרה ראשונה, חילוץ נפגעים ואיתור נעדרים. חלק ממתנדביה של איחוד הצלה הינם גם מתנדבים הפועלים בשרות מד"א. במכתבו אומר עו"ד חיים שטנגר, כי לאחרונה נודע לאיחוד הצלה כי "הנהלת מד"א הורתה לאנשי השטח, להפסיק ולהעסיק בשירות מד"א מתנדבים, המתנדבים גם אצל מרשתי, כל זאת בנימוק שהם חתמו על טופס התחייבות, המונע מהם, בזמן היותם מתנדבים במד"א ושנתיים לאחר הפסקת היותם מתנדבים, שלא לעבוד בשכר וגם/או שלא לעבוד בהתנדבות, אצל גורם מתחרה כל שהוא, לרבות הדרכת עזרה ראשונה, אלא אם כן יקבלו מתנדבים אלה, הסכמתה של מד"א, לכך - בכתב ומראש".
הדרישה באה לידי ביטוי באזורים שונים של מד"א ברחבי הארץ. כך לדוגמא, בסוף השבוע האחרון מתנדב מד"א ואיחוד הצלה הועף באמצע משמרת מתחנת מד"א בכרמל על ידי מנהל המרחב שמעון ביטון. המתנדב המסור פעיל במד"א זה 11 שנים ואהוד מאוד על כל המתנדבים והעובדים באזור. לאחר שלקח ממנו את מכשיר הביפר ששימש אותו להצלת חיים באזורו הורה לו ביטון לעזוב מיידית את התחנה ואף סירב שהאמבולנס שהביא אותו מהבית יחזיר אותו. כל חטאו של המתנדב היא עצם היותו מתנדב איחוד הצלה. זריקתו של המתנדב היא המשך להתנהלותו המחפירה של מנהל המרחב כלפי כל המתנדבים השייכים לאיחוד הצלה באזור הכרמל. מתנדבי איחוד הצלה מדווחים על דרישה דומה באזורים נוספים בארץ.
לדברי עו"ד חיים שטנגר אין כל ניגוד ענייניים בין התנדבותם של אנשי איחוד הצלה במד"א ובין התנדבותם הנוספת, בשעות נוספות ועל חשבון זמנם הפנוי באיחוד הצלה. לדברי עו"ד שטנגר דרישת מד"א מהווה פגיעה בעקרון השוויון, בהוראות חוק יסוד: חופש העיסוק ומנוגדת להוראות חוק מד"א ותקנון האגודה ולפיו על מד"א "לקיים לטובת כלל התושבים שרותי עזרה ראשונה".