כיכר השבת
עושים את המוות

הרופאים נגד ליצמן: "התערבות בוטה"

סגן שר הבריאות התערב בפרשת התינוקת החרדית שטופלה ב´שניידר´, והרופאים מוחים: 15,000 מהם שיגרו אתמול מכתב זועם לליצמן בו הם מוחים על "התערבותו הבלתי ראויה" בפרשה. מפניני המכתב: "פגעת באוטונומיה של הרפואה וברופאים". ציטוטים נבחרים (בריאות)

|
17
| כיכר השבת |
(עיבוד: כיכר השבת, (פלאש 90)

העליהום התקשורתי על סגן שר הבריאות, הרב יעקב ליצמן, נמשך: בעקבות התערבותו בפרשת התינוקת החרדית שטופלה ב'שניידר', שיגרו אמש 15,000 רופאים מכתב זועם לליצמן בו הם מוחים על "התערבותו הבלתי ראויה" בפרשה.

כזכור, לפני כשבועיים הורה ליצמן לצוות הרפואי בבית החולים לילדים 'שניידר' בפתח תקווה, להמשיך ולטפל בתינוקת – בת למשפחה חרדית, שהרופאים קבעו לה מוות מוחי, ורצו לנתקה ממכשירי ההנשמה.

גורמים בבית החולים, שהתערבותו של סגן השר לא נשאה חן בעיניהם, פנו לאמצעי התקשורת, שמיהרו ללבות את האש, כשהם מביאים את דבריו של "יו"ר הלשכה לאתיקה רפואית בהסתדרות, הפרופ' אבינועם רכס, כי "זוהי התערבות שלא תעלה על הדעת. לא יכול להיות שהשר הממונה יתייצב, יכניס את הפוליטיקה, יכניס את הדת לתוך יחידה לטיפול נמרץ ויכתיב לרופאים כיצד לטפל, במיוחד כשהוא פוגע באופן מודע וודאי בחוק שהוא אמור לשמור עליו".

כעת, מחאת הרופאים מגיעה לשיא חדש. "איננו יכולים להשלים עם מצב בו בעל תפקיד, בכיר ככל שיהיה, שאינו אמון על עריכת השיקולים הרפואיים-מקצועיים במקרה זה או אחר, יתערב באוטונומיה הרפואית שלנו וינצל את תפקידו הרם להטלת מורא ופחד על רופאי המחלקה ומתמחיה", כותבים הרופאים.

הרופאים כותבים עוד: "אנו מוחים כנגד התערבותך הבוטה בהליכים רפואיים אשר תוצאתה תוביל לפגיעה במטופלים, פגיעה באוטונומיה של הרפואה ופגיעה ברופאים. אנו מצפים להבהרה כי משרד הבריאות והעומד בראשו מכירים, מכבדים ומגבים את רופאי ישראל בפעולתם הרפואית".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

17 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

15
ב''ה מי שם אתכם כפה שידבר הבלים! מי מכם שרואים עצמם כ"דתיים" ויראי השם, מקווה מאד שתעשו תשובה לפני שיהיה כבר מאוחר! אתם לא מתביישים לדבר ככה?! כבודו הרב במקומו מונח, אתם לא מכירים אותו אישית וגם לא אני. אבל מי אתם שתעיזו לסיים חיי אדם?! הרב לא קבע על סמך דעתו האישית! ומי מכם שחושב שהרופאים "תמימי
בושה למגיבים!!
14
לנו האזרחים טוב שיש לנו אחד כמוך במשרד אין עליך ליצמן תנער את המערכת חזק ... תדפוק על השולחן איפה שצריך ... לא נעים לרופאים הם התנהגו למטופלים כמו עלוקות .. יש בעל הבית לא נעים להם .. כל הכבוד ליצמן אין עליך ..
יוחאי
13
תומך בו, תמשיך ללחום להצלת חיי אדם, ואם זו תינוקת- תנו לה צ'אנס להתעורר.יש ניסים בעולם.
אפרים
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות