רוצים להתגרש? בקרוב יחוייבו המתדיינים בסכסוכי גירושין להשתתף בהליך גישור לפני שיגיעו לדיון בבית המשפט או בבית הדין הרבני.
בוועדת החוקה של הכנסת החלו אמש (שני) בדיונים מעשיים לקראת יישום התקנות של "חוק הסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה", שאותן הגישה שרת המשפטים איילת שקד.
מדובר בהצעת חוק ממשלתית אשר מוזגה עם הצעות חוק פרטיות, והיא מתבססת על המלצות צוות ההיגוי לעניין הגישור בבתי המשפט לענייני משפחה ובבתי הדין הדתיים והוא נועד לסייע לזוגות לנסות להגיע להסדר גירושין מתוך הסכמה ולייתר את המריבות במישור המשפטי.
הצדדים יוזמנו ליחידת הסיוע, ושם ישתתפו בארבע פגישות גישור - ללא עורכי דין. תחילה הם יקבלו מידע על הליך הגישור ועל מבנה ההליכים המשפטיים שאליהם יגיעו אם הגישור לא יסתיים בהסכם, כולל השפעתם על הילדים, ואחר כך ייעשו מאמצים לגרום להם להגיע להסדר בהסכמה, שיכלול את כל הסוגיות - מזונות, משמורת, חלוקת רכוש ועוד.
הפגישות יהיו בחינם, והמגשרים יהיו עובדי מדינה - בעיקר עורכי דין ועובדי רווחה - ולא מגשרים פרטיים.
במקביל לכך במהלך תקופת הגישור בני הזוג לא יוכלו להגיש תביעות זה נגד זה, למעט בקשות לסעד זמני לשמירת המצב הקיים כדי למנוע הברחת רכוש. רק לאחר מכן אם לא יגיעו הצדדים להסדר יהיו רשאים לפנות לערכאה שיפוטית בנסיון להסדיר את הסכסוך ביניהם.
"במקרים רבים ניתן להגיע להסכמות ולהימנע מהגעה לבתי משפט ולבתי דין, עובדה שתיטיב עם האזרחים, תקל על המערכת ותעודד הגעה לפשרה וקבלת החלטות המקובלות מראש על כל הצדדים", אומרת השרה שקד. "יש לזכור שסכסוך בין ההורים גורם נזק בעיקר לילדים, ומחובתנו להגן עליהם. אני מודה לחברות הכנסת שולי מועלם ומרב מיכאלי שהובילו את החוק ויזמו את המהלך".