עד היכן מגיע הקרע העמוק בין החילונים לחרדים בחברה הישראלית? מחקר חדש שנערך בקרייה האקדמית בקרית-אונו מגלה כי רובם המכריע של החרדים יתקשו מאוד למצוא עבודה שלא בתוככי קהילתם. בכך הם מצטרפים לבני מיעוטים אחרים כמו ערבים, להבדיל, ואתיופים שגם הם נתקלים בקשיים רבים בדרך למשרה ראויה.
לפי המחקר, שמתפרסם הבוקר ב"ישראל היום", המעסיקים מודים, גם אם לא בפה מלא, כי הם נרתעים להעסיק חרדים, ערבים ואתיופים. באחוזים, מצבם של הערבים הוא החמור ביותר (83% נרתעים לקבל אותם לעבודה), אחריהם ברשימה אנחנו, החרדים (58% מעדיפים שלא להעסיק חרדים) ואחרונים חביבים בני העדה האתיופית, שרק 53% יתקשו למצוא מקום עבודה הולם.
"מתברר כי לא די בהשכלה כדי לשלב אותם בעבודה" כתבו החוקרים ד"ר ארז יעקובי ד"ר אמיר פז-פוקס ומשה קריף.
גם האחוזים הבודדים שכן מצליחים להתקבל לעבודה, לא יקודמו כמעט בשום מקרה - כך מגלה המחקר.
חבר-הכנסת הרב חיים אמסלם (ש"ס) שלאחרונה עורר סערה כשקרא לחרדים להשתלב בשוק העבודה, אמר הבוקר בשיחה לכיכר השבת: "זו אפליה מאוד בוטה על רקע דתי, שלא היתה עוברת במקום אחר בשתיקה. מי שאחראי לדימוי השלילי של המגזר החרדי הם כלי התקשורת.
"החרדי הממוצע נתפס בעיני הציבור, בגללה, כלא נוח, קיצוני, שתלטן. לא פלא שמעסיקים רבים מסרבים להעסיק חרדים. המציאות שונה לחלוטין: החרדים נאמנים יותר ומסורים יותר".
לדבריו, הציבור החרדי לא עשה די בשיפור תדמיתו כלפי חוץ. "אם הדימוי שלנו הוא כזה, צריך לעשות חשבון נפש. לבחון למה אנחנו נראים כך". הצעת חוק בנושא לא תעלה ולא תוריד. "המעסיקים תמיד יוכלו למצוא תרוץ כזה או אחר למה לא להעסיק חרדים".