שוב כוננות על מחשש לעימותים העלולים להיות מחר (יום ראשון) בהר הבית בירושלים. המשטרה מחישה אלפי שוטרים ואנשי בטחון בתקווה שהנוכחות המאסיבית תמנע בעד המתפרעים מלהוציא אל הפועל את זממם.
המוסלמים, בעיקר אלו הישראלים שביניהם, למדו שיטה חדשה: הם עוקבים אחרי התקשורת הדתית והחרדית בישראל ובכל פעם שארגון כלשהו מפרסם על קיומו של כנס כזה או אחר שעניינו בית המקדש או הר הבית או שגוף דתי לאומי כלשהו קורא לעלייה משותפת להר, מיד מגיבים המוסלמים בהזעקת העולם כולו. לגורמי הביטחון אין במקרה שכזה ברירה אלא להתכונן לעימות שבדרך כלל, נמנע.
למשטרת ירושלים הגיעו בשתי היממות האחרונות ידיעות מודיעינות רבות ולפיהן נערכים מתסיסים ערביים להגיע לאזורי העיר העתיקה והר הבית כדי לחולל מהומות ולפגוע ביהודים ובתיירים שיעלו להר. ומחשש להפרות סדר העלולות לגלוש לעימותים קשים ולתבערה גדולה הוחלט במשטרה לגייס מספר רב של אנשי בטחון ולהביאם לירושלים.
להיום מתכננים שני ארגונים יהודיים כנסים בירושלים שעניינם המקדש ובמשטרה קושרים בין ההודעות על קיום הכנסים האלו והעליה המתוגברת בגינם של יהודים להר למתיחות ולקריאות הנשמעות ברחוב המוסלמי בשטחים וביישובים הערביים בישראל.
מן המשטרה נמסר הלילה שלמרות המתיחות והמידע על אפשרות של קיום מהומות והפרות סדר בעיר, לא תאסור המשטרה עליית מוסלמים למסגד אל-אקצא ולא יימנע מיהודים ומתיירים לסייר על הר הבית.
כבר בשעות הקרובות צפויים הבאים לרחבת הכותל לחוש בתגבור הרב של הכוחות באזור תוך כדי סגירת צירים לתנועה ולחנייה.
במשטרה ירושלים מקווים שלמרות האיומים, לא יתפתחו באזור מהומות חריגות, אך מחשש שבכל זאת הדברים ייצאו מכדי שליטה נערכים לכל תסריט אפשרי.