מצב העוני בישראל: פי שניים יותר קשישים רעבים, יותר ילדים שהולכים לישון רעבים בביתם, יותר ילדים שנאלצים לצאת לעבוד כדי לסייע בפרנסת הבית ויותר נזקקים שמוותרים על תרופות – כך עולה מדו"ח העוני האלטרנטיבי.
שישה ימים אחרי פרסום דו"ח העוני של המוסד לביטוח לאומי, מגלה דו"ח העוני האלטרנטיבי של עמותת "לתת", נתונים חמורים עוד יותר על היקף העוני בישראל.
לפי הדו"ח, בשנה האחרונה חלה עלייה של 45 אחוזים בקרב ילדים להורים נתמכים שנאלצו לעבור לפנימייה בשל המצב הכלכלי בבית. רבע מהילדים שהוריהם נתמכים בעמותות הלכו לישון רעבים כמה פעמים בחודש ו-36 אחוזים מהילדים הללו נאלצו לצאת עבוד כדי לסייע לפרנסת משפחתם.
עוד עולה מהדו"ח כי חלה עלייה בשיעור של 14% בקרב הקשישים הנתמכים שמוותרים על תרופות וטיפולים. 72% מנתמכי הסיוע סבלו ממחסור במזון ו-10% מהנתמכים נאלצו לחפש מזון בפחים, לקבץ נדבות או לאכול שאריות מזון שנזרקו.
יצוין כי לפי מדד עוני חדש שערך מכון ERI עבור "לתת" מעלה כי שיעורי העוני בישראל גבוהים יותר ממה שפורסם בדו"ח העוני של הביטוח הלאומי.
לפי המדד, 2,546,000 עניים חיים בישראל – 31.6% מהאוכלוסייה. מתוכם, 1,613,000 בגירים ו-932,000 ילדים. יוזכר כי בדו"ח של הביטוח הלאומי נטען כי בישראל חיים 1,600,000 עניים.
הדו"ח מבוסס על שלושה סקרים: סקר שבחן את מצבה של אוכלוסייה הנתמכת בעמותות סיוע, ונערך בקרב 648 נשאלים, סקר שבחן את עמדות הציבור הרחב ביחס למצבו הכלכלי וביחס לטיפול הממשלה בסוגיית העוני ונערך בקרב 629 נשאלים, וכן סקר שנערך בקרב כ-100 מנהלי עמותות מזון.