עובדות המשפחתונים יפגינו?

לאחר מאבק עובדות המשפחתונים בעיריית בני ברק, מאות עובדות נוספות מתכוננות למאבק דומה. לדבריהן, במידה ודרישותיהם לא ייענו הן יצאו להפגנות ברחבי הארץ (חדשות, חרדים)

|
1
| כיכר השבת |
משפחתון, אילוסטרציה (צילום: shutterstock)

אחרי המאבק של עשרות העובדות במשפחתונים בעיריית בני ברק, כעת מאות עובדות נוספות ברחבי הארץ יוצאות למאבק דומה. לטענתן, הן לא קיבלו משכורות בחודשים האחרונים. בכוונתן לנהל את המאבק כעת באופן שקט אך במידה והחלטה זו לא תניב פרי, הם יחריפו את המאבק עד להפגנות.

מדובר בשבע מאות וחמישים מטפלות המפעילות משפחתונים בירושלים, בני ברק, קרית מלאכי, ערד, תל אביב וראשון לציון. אליהן מצטרפות עוד מאתיים מטפלות מאלעד שקיבלו את משכורתן באורח חלקי. המשותף לכולן הוא כי הן מקבלות את משכורתן מן הרשות המקומית בתכנית המתוקצבת על ידי המדינה.

רחל אברהם, מראשי איגוד המשפחתונים, קובל על כך: "כיצד ייתכן שעדיין לא השכילו הצדדים לסגור נושא פרוצדורלי שמתרחש מדי שנה? מדוע לא יכלו לעשות זאת במהלך חופשת הקיץ"". לדבריה, "להורה אין כסף לשלם למטפלת, והמטפלת מתוך אחריות להורים, תקבל את הילדים, אך מסיימת את החודש עם תשלום של אלף שקל בעבור עבודה עם חמישה פעוטות".

אלמוג משולם, הורה לילדים במשפחתון בבני ברק, נשמע אף הוא רותח מזעם: "השכבות שזקוקות לסיוע, הם משפחות בהם שני ההורים עובדים. כבר עכשיו מאחר והחוזה לא נסגר אנחנו נדרשים לשלם יותר, מעבר ליכולתנו. בנוסף, ללא התשלום למטפלות, תאלצנה המטפלות לשבות, ולנו לא תהיה מסגרת לילדים ולא נוכל לצאת לעבוד. כך אנו נפגעים מכל הכיוונים".

אז על מה המהומה? כ-3,400 מטפלות מפעילות את המשפחתונים של משרד הכלכלה. המשפחתונים פועלים בבתיהן של המטפלות, לרוב באזורי הפריפריה. פעילות המשפחתונים מסובסדת על ידי משרד הכלכלה על פי רמות ההשתכרות של ההורים. בכדי לשמור על איכות הטיפול, נתונות המטפלות לביקורת ולהנחיות הקפדניות של המשרד. כך מובטחת ל-15,000 ילדים - למעלה משליש מהם ממשפחות רווחה - מסגרת בטוחה וזמינה כלכלית המאפשרת לשני בני הזוג לצאת לעבוד. ואולם, מעמדן של המטפלות מעולם לא הוסדר.

למרות שהן מפעילות את המשפחתונים בביתן, הן לא עצמאיות אך הן כפופות להנחיות משרד הכלכלה. אסור להן לקחת יום חופש ללא מחליפה מאושרת על ידי המשרד; אסור להן לשבת שבעה ללא סידור דומה, אסור להן לקבוע את היקף הילדים במשפחתון וחמור מכך: הן מחויבות להוצאות שוטפות החל מהכשרה ועד לעיצוב הבית מחדש - הכל מכיסן. כך קורה שמשכורתן של רבות מהמטפלות נושק לשכר מינימום.

"אנחנו נותנות למדינה שירות קריטי ובמיוחד למשפחות הרווחה, אך לא ייתכן שנהפוך למשפחות רווחה בעצמנו" אומרת עליזה ידעי יו"ר איגוד המשפחתונים.

כאמור, בכוונתן לצאת למאבק חריף בהתנהלות משרד הכלכלה, כאשר במידה ודרישותיהן לא ייענו, הם מתכוונות לצאת להפגנות ברחבי הארץ.

ממשרד הכלכלה נמסר בתגובה: "בחלק מהערים והיישובים, הטיפול בנדון הסתיים בעוד שבחלקם – משפחתונים ספורים – הטיפול יושלם בימים הקרובים".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
רק כך הם יקבלו את המגיע להן!!! אני אמא לשני ילדים במשפחתונים ויסבול מהשביתה שלהם, אך אני מוכנה להסתדר יום או יומיים העיקר שיקבלו את המגיע להן!!! איזו חוצפה מצד משרד התמ"ת והרשויות לא לשלם משכורות!! ואיזו חוצפה להפיל על ההורים לשלם מחיר מלא!! הרי כל ההורים רשומים אר ורך בגלל סבסוד התמ"ת. אף הורה לא י
לאה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות