

חברת הכנסת איילת שקד מהסיעה הדתית "הבית היהודי" העלתה תמונה לעמוד הפייסבוק שלה מטיול שערכה עם גיסתה בעיצומו של חג ועוררה זעם בקרב רבים מהגולשים שקבלו על כך ששקד נמנית על אלו המתנגדים לתחבורה ציבורית בשבת, ו"היא יכולה להרשות לעצמה לנסוע עם רכבה לטיול בעוד שאחרים לא יכולים לעשות זאת". כתבו.
לצד התמונה ניסתה דקד לאתגר את עוקביה וכתבה "חג שמח! מי מנחש איפה זה?". אחרי כמה דקות היא קיבלה מענה ובשל כך היא ערכה את הטקסט והסיפה "איגור פקו ניחש - נחל עמוד. מסלול מקסים , מתאים למשפחות , עם מים יחסית לסוף הקיץ".
התגובה הראשונה שהסיתה את הדיון מעצם המקום אליו נסעה שקד בשבת למהות העניין שבו רבים מהאזרחים לא יכולים לנפוש בשבת כלשונם, הייתה של אחד מהגולשים שקבל על כך: "במקום אליו את יכולה לנסוע בחג כי יש לך רכב פרטי שאני מממן לך כמשלם מיסים, אך אני בעצמי שאין לי רכב פרטי, לא יכול לנסוע אליו, כי את וחבריך בכנסת אוסרים על תחבורה ציבורית בשבת וחג. תודה וחג שמח".
גולש נוסף מתח ביקורת וכתב " נחמד שאפשר לטייל בחג כשיש רכב פרטי נכון? חבל שאיילת שקד מתנגדת לכך שתהיה תחבורה ציבורית בשבת כדי שגם אנשים שאין להם רכב יוכלו אף הם לטייל וליהנות".
גולשת אחרת כתבה "אין על מה! בכיף מימנתי לך את הרכב את הדלק וכנראה גם את הסלולר! אשמח אם פעם הבאה תתני לי טרמפ, כי אין לי רכב ואין תחבורה ציבורית בשבת וחג. אני צריכה פתרונו".
מגד היו גם תגובות שתמכו בחברת הכנסת מהסיעה הדתית. אחת הגולשות הגיבה לאותם מבקרים "איילת, איזו באסה לך שאת פוליטיקאית, כמה מתבכיינים מגיבים לך".
מהבית היהודי נמסר ל"כיכר השבת" כי "כל רגע שהקרן החדשה לישראל וארגוניה השונים מתעסקים בח"כ שקד הוא רווח נקי למדינה, פחות זמן בשבילם להכפיש את חיילי צה"ל על פשעי מלחמה".
ביקשנו את תגובת "הקרן החדשה לישראל" אך שם הפנו אותנו לפוסט תגובה שהעלו בדף הפייסבוק שברשותם וכך הם כתבו: "בוקר טוב לח"כ איילת שקד, נודע לנו על הקומוניקט ששלחת לתקשורת, ורצינו להודות לך על הפרגון והתמיכה, זו כבר פעם שנייה (בפעם הקודמת הגעת לשאת דברים בפתיחת כנס בנושא צדק חלוקתי בתמיכת הקרן). הפעם את טוענת שאנו עומדים מאחורי סערה שהתחוללה במהלך החג ברשת, ובה אלפי גולשים יצאו נגד הצביעות שלך: מצד אחד יוצאת נגד חילול שבת וחג ופועלת נגד תחבורה ציבורית בסופי שבוע וחגים, ובד בבד מחללת קדושת החג ונוסעת לטייל בנחל עמוד".
"למרות שזה החלום שלנו להקיש באצבע ולגרום לאלפי גולשים לכתוב פוסטים, אין לנו את היכולת הזו, ובכל מקרה היינו עסוקים במנוחה ובילוי בחיק המשפחה. מציעים לך בידידות, שתחליפי יועץ תקשורת כי אזרחי ישראל מתחילים להתעייף מזה שכל ביקורת נגד הבית היהודי נענית ב"אבל הקרן החדשה לישראל!!!!!" במקום בתשובות ענייניות, כראוי לנבחרי ציבור. חג שמח מידידייך בקרן".