לא עזרו בכיות הבן כי מאסר לאביו פירושו גזר דין מוות בפועל, לא סייעה ההודאה בדיעבד והחזרת הכסף המאוחרת. אברהם הירשזון - "ראש הפירמידה של הגניבות" כפי שכינתה זאת השופטת, הולך לחמש שנים וחמישה חודשים בכלא, בגזר הדין החמור ביותר מאז ומעולם לאיש ציבור בארץ.
כבר בסיום המשפט – טרם גזר הדין, דחתה השופטת ברכה תום אופיר את שלל גרסאותיו של הירשזון, וקבעה בפסק דין חמור כי "גרסאות הירשזון צצו יש מאין, הוא לא הביא הסבר תמים אחד. עיקר בעייתו בריבוי גרסאותיו", תוך שהיא מרשיעה את שר האוצר לשעבר אברהם הירשזון בגניבה בידי מנהל, הלבנת הון, מרמה הפרת אמונים ורישום כוזב במסמכי תאגיד.
כזכור, החלה פרשיית הירשזון בשנת 2007, אז נחקר אברהם הירשזון במשטרת ישראל, בעקבות מידע וחשדות הקשורים לקבלה שלא כדין של כספים במסגרת פעילותו בהסתדרות העובדים הלאומית ובעמותת ניל"י הקשורה אליה, מתן הלוואה לאיש ציבור בכיר, וקבלת ההחזר בשיקים דחויים שלא נגבו, שימוש שלא כדין בכספים ובמשאבים הקשורים במצעד החיים, והעסקת עובד זר ללא היתר.
הירשזון, אז שר האוצר, הכחיש באופן גורף את כלל הפרסומים, ועל אף זאת השעה עצמו מהתפקיד וכיהן כשר בלי תיק, עד להתפטרותו הסופית מהממשלה ביולי 2007. מייד לאחר מכן, בחודש יוני 2008 הוגש בבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום חמור נגד הירשזון, בו הואשם שר האוצר לשעבר בהלבנת הון, רישום כוזב במסמכי תאגיד, גניבה, קבלת דבר במרמה והפרת אמונים. בכתב האישום נטען שהירשזון גנב ארבעה מיליון שקלים מכספי הסתדרות העובדים הלאומית, שאת רובם נטל לעצמו.
בכתב האישום, החמור ככל הזכור מאז ומעולם לאיש ציבור בישראל. תואר בין היתר, איך לאחר פריטת השיקים, היה הכסף מוכנס במזומן למעטפות, ומועבר לביתו של הירשזון בתל אביב. נוהל שזכה לכינוי המפוקפק "תרבות המעטפות". הירשזון אף נתפס בשדה התעופה בפולין בדרכו למצעד החיים, כשבמזוודתו רבע מיליון דולר במזומן, מכספי עמותת ניל"י.
בנוסף, גולל כתב האישום, מסכת גניבות מצטברת, במסגרתן מימנה הסתדרות העובדים הלאומית ועמותת ניל"י ליו"ר הירשזון הוצאות של תרופות, מסעדות, מימון לעסקי בנו, ואפילו את תקציב מסע הפרימריס. סדר הגודל הכולל של המעילות, היה מעל ל-6 מיליון שקלים, כשחלקים גדולים של הסכום הלכו ישירות לכיסו של הירשזון. הגניבות שנמשכו לאורך שנים, פסקו רק בשנת 2005 כאשר התפטר הירשזון מתפקידו כיו"ר הסתדרות העובדים הלאומית.
במהלך המשפט אירעה תפנית דרמטית כאשר הירשזון, שבתחילה טען בתוקף כי המדובר בעלילה וכי לא נטל מעולם שקל לכיסו, שינה את גרסתו המקורית בחקירותיו במשטרה, הודה כי שיקר וכי אכן נטל את הכסף, אלא שהעלה גרסה חדשה ומפולפלת, ולפיה המדובר בכסף שהיה מגיע לו עבור תשלומי הפנסיה.
שינוי הגרסה בא, לאחר שכל ששת חבריו לספסל הנאשמים, חתמו על הסדרי טיעון עם התביעה, בהם הפלילו את הירשזון, והצביעו עליו כאיש שאליו הלכו רוב הכספים שנגנבו.
פסק הדין היום, אינה נופל כאבן על ראשו של הירשזון ופרקליטיו, כולם ידעו ולא רק העריכו שפסק דין כזה עשוי לבא. כעת כל שנותר לו הוא להמתין לתוצאות הערעור לבית המשפט העליון, עליו כבר הודיע עורך הדין ד"ר יעקב ויינרוט, כי בוא יבוא. על מנת לדחות את ביצוע העונש עד לאחר הערעור, יצטרך הירשזון להפקיד ערבויות עצמיות וערבויות צד ג´ במאות אלפי שקלים.