היום הכריע העליון בעירעור שהגיש הגאון הרב ראובן אלבז ראש מוסדות ´אור החיים´ ומגדולי מחזירי התשובה בארץ, על הרשעתו בבית המשפט המחוזי.
העליון הותיר את עונש המאסר על כנו, שמונה חודשי מאסר על תנאי, אך הגדיל את הקנס הכספימ- 120 אלף שקל, ל-250 אלף.
´כיכר השבת´ מגיש קווים לדמותו של האיש והמהפכה היהודית והחינוכית שחולל, תחת הסיסמה ´חיוך בחינוך´
רגע אחרי שבית המשפט הותיר על כנו את העונש שנגזר על הרב אלבז, שהקשרו למשפט הינו על רקע היותו רבו של השר לשעבר בניזרי, וללא קשר לתוצאה - תהא התוצאה אשר תהא, רצינו להיזכר קצת בפעלו ובתולדותיו של האיש שחולל תנועת תשובה, מהכבירות בארץ.
בשנת תש"ד נולד הגאון הרב ראובן אלבז שליט"א, בעיר פאס שבמרוקו. עד גיל 11 למד בתלמוד תורה ששילב חצי יום לימודי קודש וחצי יום לימודים כלליים. בשנת תשט"ז עלה לארץ ישראל דרך עליית הנוער, ללא הוריו, עד שהוריו הצטרפו גם הם לאחר זמן, ובמשך שנתיים למד בבית ספר של פא"י, עד הגיעו לגיל בר-מצווה.
את התחלת מהפכת התשובה החל הרב אלבז כבר בגיל 13: "אני זוכר שעשו לכולנו בר מצווה משותפת, והזמינו אותי לדבר. אני לא יכול לשכוח את הנאום הזה. אמרתי לכולם שעם ישראל צריך לחזור בתשובה, ושאנחנו הנחשונים שלפני המחנה, ואנחנו נעשה מהפכות בעם ישראל. והחל מאז הפך אצלי הרצון להפיץ את אור ה´ בעולם" סיפר הרב אלבז לימים.
אחר הבר מצווה עבר ללמוד בישיבת "תפארת ישראל" בחיפה אצל הגה"צ ר´ דוב מאיר רובמן זצ"ל. כעבור שלוש שנים אחר כך, ובהתייעצות עם מרן הסטייפלר זצ"ל עבר ללמוד בישיבת ´מגדיאל´ אצל הגאון ר´ נחום לסמן זצ"ל שהיה בין תלמידיו המובהקים של רבי ברוך בער זצ"ל בעל ה´ברכת שמואל´. לאחר מכן עבר לישיבת נובהרדוק-בית יוסף בירושלים אצל מורו ורבו הגאון הצדיק רבי בן ציון ברוק זצ"ל, שם למד בשיטת בריסק. לאחר נישואיו המשיך במעלות התורה והיראה ב´מתיבתא הראשל"צ´ אצל מרן הגאון הרב עובדיה יוסף שליט"א, שם קיבל גם את הסמיכה לדיינות ולרבנות.
בהיותו בן 25 שנים בלבד, כבר מונה כרבה של שכונת בית ישראל בירושלים. כשאת הפסיקה ההלכתית שלו הוא רוכש גם אצל הגאון הגדול הרב בן ציון אבא שאול זצ"ל כאשר למד עימו יחד בחברותא.
כאן החל הרב אלבז בהקמת מוסדות "אור החיים". משנת תשכ"ט הוא משמש כראש ישיבת "אור החיים" ומוסדותיה. כ-200 סניפים הפרוסים בכל רחבי ארץ ישראל, ומהווים מעצמה רוחנית של ממש
סדר יומו העמוס של הרב אלבז, כולל את סדר יומם של כמה וכמה אנשי מעשה גם יחד. עם היותו ראש ישיבה המוסר שיעורים עיוניים בגמרא ובפוסקים, שיחות מוסריות ושיעורי הלכה יום יום. הוא נואם בכל רחבי הארץ ומפיץ את אמונת ה´ בעולם על ידי קירוב באהבה. סיסמתו הידועה של הרב אלבז היא "חיוך בחינוך".