

מבצע "צוק איתן" יצא לדרך: שעתיים לאחר חצות הלילה (שלישי) החל צה"ל לתקוף שורת יעדי טרור ברצועת עזה בתגובה למטחי הרקטות לעבר ישראל.
לאור המבצע הצבאי, פיקוד העורף יצא במספר הנחיות לתושבי הדרום, ולפיהן בהישמע אזעקה או קול נפץ, יש להיכנס למרחב המוגן תוך פרק זמן קצר ולשהות בו 10 דקות.
עוד הוחלט בצעד חריג מאז מבצע "עמוד ענן", לפתוח מקלטים ציבוריים, ובכל היישובים ברדיוס של 40 ק"מ מהרצועה נאסרו התקהלויות והתכנסויות של יותר מ-300 איש.
במקביל צה"ל פרס כיפות ברזל במספר אזורים חדשים, זאת בכדי לתת מענה מידי במידה וטווח הירי יתרחב אל ערים נוספות בדרום הארץ. בתוך כך, במד"א הועלתה רמת הכוננות בכל הארץ, לרמה הגבוהה ביותר.
בערי הדרום לא לוקחים סיכונים ובעצה עם גורמי המקצוע הוחלט על ביטול הלימודים והקייטנות. בהחלטה ניתן למנות את הערים: אשדוד, קריית מלאכי, באר שבע ואשקלון. כך -גם במועצות האזוריות גן יבנה ושפיר, וזאת במוסדות בהן לא ניתן להגיע למרחב מוגן בזמן.
מפיקוד דרום הנחו את יישובי עוטף עזה כי ניתן לקיים קייטנות ופעילויות חינוך כרגיל במקומות בהן יש מיגון, אך לא ייערכו טיולים מחוץ למבנים.
בעיריית אשדוד הודיעו לתושבים כי החל מהיום ועד להודעה חדשה, "לא יתקיימו בעיר לימודים בכל מערכת החינוך, כולל החינוך המיוחד והמשפחתונים". כמו כן "לא תתקיים פעילות בקייטנות ולא יתקיימו אירועים עירוניים בכל רחבי העיר - בהם גם אירועי הקיץ והמדרחוב כמתוכנן".
בעיריית באר שבע הודיע לתושבים כי הבוקר לא תתקיים פעילות בקייטנות, בגנים ובחינוך המיוחד. בהודעה ביקשה העירייה מהתושבים "להמשיך ולגלות ערנות ולפעול בהתאם להנחיות של פיקוד העורף".
במערכת המדינית-ביטחונית מקווים כי החיסולים הממוקדים יחזירו את ההרתעה שאבדה בימים האחרונים מאז החלה ההסלמה בדרום הארץ.