

פרצה בחומת הכשרות: כאילו לא די בגזירות הממשלה על הישיבות ובכוללים, וניסיונות עקירת הדת ופגיעה בכל מה שריח של יהדות נודף ממנו, מתברר כי גם בתחום הכשרות מנסים שרי הממשלה לגרום לפרצות חדשות שעלולות לערער את הקיים עד כה.
על פי הדיווח בעיתון "דה מרקר", מנהלים בתקופה האחרונה משרד האוצר יחד עם סגן שר הדתות אלי בן דהן מגעים תוך ניסיונות להגיע להסכמה היסטורית שתאפשר "הקלה" בדרישות בעניין יבוא המזון הכשר לישראל.
במסגרת זו נבדקת על פי העיתון האפשרות שהרבנות הראשית לישראל תסכים לסמוך על כשרויות בחו"ל ולא תדרוש להוסיף גם אישור כשרות ישראלי מה שיאפשר כביכול את הורדת המחירים.
לדברי הגורמים המעורבים במגעים כיום המצב הינו שהרבנות הראשית לישראל אינה סומכת על אישורי הכשרות בחו"ל ומבקשת כי כל מוצר יאושר בנוסף גם ע"י רבנים מישראל.
"זה אבסורד משום שלא ברור מדוע המזון הכשר שנצרך על-ידי יהודים בכל העולם לא מספיק כשר גם עבור יהודים בישראל ונדרשת בדיקה נוספת המייקרת את העלויות באופן משמעותי", טוענים הגורמים.
לדבריהם, הדבר כרוך בבירוקרטיה קשה ובעלויות גבוהות כשמרבית היצרנים בעולם מסרבים לשתף עם הדבר פעולה מה שמקשה לפתוח את שוק המזון הריכוזי בישראל לתחרות.
העיתון מציין כי המגעים נמצאים רק בהתחלתם ולא ברור אם יעלו יפה זאת מאחר והרבנות הראשית לישראל הינה מונופול בתחום זה.
מנגד, מזהירים רבנים ועסקנים בשיחה עם "כיכר השבת" מפני היוזמה הבעייתית שעלולה לדבריהם ליצור פרצה חמורה ביותר בתחום הכשרות.
"הצרכנים בארץ אינם בקיאים דיים על איזה כשרות מחול ניתן לסמוך ועל איזה לא ועלול להיווצר בלבול גדול שיגרום למכשולות רבים. במסווה של דאגה לצרכנים מנסים גורמים שונים לפגוע בענייני הדת ואסור לאפשר להם לעשות זאת", אומרים הרבנים.