כך ילמדו הילדים בגן על השואה

משנת הלימודים הבאה יחלו ילדי הגנים ללמוד על השואה, במסגרת תכנית חדשה שמציג משרד החינוך. ההנחיה לגננות: להדגיש את הזמן הרב והמרחק הפיזי כדי להימנע מיצירת חרדות. "דיון בנושא מאפשר לנו לעסוק בקשיים שבפניהם ניצבה המשפחה בתקופה משברית זו לצד עוגנים נפשיים מתאימים" אמרו במשרד החינוך (חדשות, בארץ)

|
8
| כיכר השבת |
(פלאש 90)

משנת הלימודים הבאה, משרד החינוך יתחיל להפעיל תכנית ללימוד השואה כבר מגיל הגן, אותה גיבשו מומחים ממוסד "יד ושם", פסיכולוגים, אנשי הוראה ויועצי חינוך.

התכנית, עליה הודיע שר החינוך שי פירון בעת הביקור בפולין, נקראת בשם "בשבילי הזיכרון" ומטרתה לחשוף את הילדים מגיל קטן, בהדרגה לנושא השואה. העובדה שכיום מורים עוסקים בנושא השואה, מבלי שהוכשרו לכך, יצרה לעתים מצב בו התלמידים התקשו להכיל אירועים שלא התאימו ליכולתם הרגשית או הקוגניטיבית.

לפי הנחיות משרד החינוך, גני הילדים יתייחסו לנושא השואה רק בסמוך ליום הזיכרון עצמו, וההסבר אף הוא יהיה ממצה ומרוחק. צוות הגן ידגיש לילדים כי אירועי השואה התרחשו לפני שנים רבות, עוד לפני שאף הוריהם נולדו. כמו כן, יש להימנע משימוש בתכנים העשויים לאיים על הילד או לגרום לו לחרדות.

"בכיתות א'-ב' תכלול התכנית לימוד מבוקר של פרק השואה מתוך ההנחה שחשיפה מותאמת ומבוקרת יכולה להגן מפני טראומה ולמנוע השלכה לא נכונה של המושגים המרכזיים בנושא. בכיתות אלו חשוב להתמקד בסיפורו של היחיד תוך שימת דגש על 'עוגנים נפשיים' שיקלו על ההתמודדות" נכתב באתר משרד החינוך.

בכיתות ג'-ד' תתמקד התכנית בסיפורה של המשפחה והיחיד בתוכה כדי לאפשר עיסוק במסגרת אנושית שמוכרת לתלמידים ושכלפיה הם יכולים לחוש אמפתיה. "דיון בנושא מאפשר לנו לעסוק בקשיים שבפניהם ניצבה המשפחה בתקופה משברית זו לצד עוגנים נפשיים מתאימים, ואף להכיר מגוון רחב של דמויות ומארג היחסים שביניהן. הרחבת הדיון במושגים היסטוריים בגיל זה מאפשרת לנו לדון גם בנושאים אוניברסליים שעוסקים בשאלות של נקיטת עמדה, כמו במקרה של חסידי אומות העולם".

בגילאים גבוהים יותר, תדון התכנית בגורל המשפחה ותציף סוגיות חינוכיות כגון הצלה ועזרה הדדית. כמו כן, המורים יזכירו את השואה על ציר הזמן של ההיסטוריה ועל "משמעותה של עמידה רוחנית והתמודדות של הפרט ושל קבוצות שונות, ובכלל זה חיי הקהילה, טרום השואה ובמהלכה".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
המנאצים גרועים מהנאצים ועוזריהם הפרלמנטרים המדברים כשצריך לשתוק, ושותקים כשצריך לדבר ולספר על קריאת הגרשמ"ע ישראל בן ברוך חכם הרזים והסודות הגלויים והידועים לא רק לכבוד הרב הגלוי על הנסתר מעיני הבורג בעם הארץ המובטחת
קרית צ'אנס
1
מתקוננים לקומוניזם !
שרה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות