לפני שבוע ימים תושבי העיר בית שמש יצאו אל הקלפיות בכדי לבחור את מועמדם לראשות העיר. בסופו של יום מתוח ודרמטי, המועמד החרדי, משה אבוטבול, גבר על המועמד החילוני, אלי כהן. אך נראה כי השקט רחוק מלשוב על העיר.
הערב (שלישי) בשעה 18:00, מיעוט חילוני יקיים ההפגנה בכיכר "האבטיחים" בעיר. המפגינים ידרשו משר הפנים, גדעון סער (הליכוד), להורות על חלוקת העיר לשתי רשויות: העיר הוותיקה לחילונים והעיר החדשה לחרדים.
כעת מתברר כי לא כל התושבים החילונים שבעי רצון עם החלטת הקיצונים שבחבורתם. ירון, תושב העיר זה חמש שנים, כמו רבים מחבריו, החליט להתגורר דווקא בעיר הזו בשל העובדה כי היא ממוקמת במרכז המפה של מדינת ישראל, בין המטרופולין התל אביבי לירושלמי.
עם השנים הבין ירון כי העיר לא תהיה עוד כפי שהייתה קודם הגעתו. "היא לא תהיה לעולם עוד חילונית, ההפך, היא תהפוך לעיר חרדית", הוא מעריך.
בבחירות האלו הצביע ירון ברגליים - כאות מחאה על "השתלטות החרדים" על העיר, כלשונו. המועמד החילוני אלי כהן הוא זה שזכה לקולו בקלפי. עם תבוסתו של מועמדו שבו הוא תלה את תקוותיו, ולמרות אכזבתו הוא קיבל את רצון את הבוחר, את הדמוקרטיה.
כששמע על התארגנות להפגנה שממנה תצא הדרישה לחלוקת העיר, ירון חש אי נוחות. "אני לא מבין למה לא להחזיר את השקט לעיר. לא הספיק לנו המחלוקת והאיבה בין חרדים לחילונים וההפך?", הוא תוהה בשיחה עם "כיכר השבת".
"אני אומר בצורה הברורה שאני נגד חלוקת העיר", מוסיף ירון, "אפשר לחיות יחד כמו שחייתי בחיפה עם חרדים וחילונים לצד בני מיעוטים. אני לא אשתתף בהפגנה הזו ואני קורא מעל הבמה החרדית לחבריי החילונים שלא להשתתף".
לא רק הוא חושב כך. ביום שאחרי התבוסה, בשיחה עם "כיכר השבת" אמר אלי כהן עצמו כי הוא לא מוכן לקבל את אותם אמירות על חלוקת העיר: "מעל כל במה אני מוחה גם על רעיון חלוקתה של בית שמש. אני דוחה את האמירות על עזיבת העיר בית שמש. זה ביתי, כאן נולדתי כמעט בגיל שנה וחצי. כאן ילדיי גדלים ומתחנכים".
"לא פותרים בעיה על ידי בריחה ממנה", הוא ענה לפעיליו המיואשים, ומוסיף, "אם יש למישהו רצון לשנות הוא צריך לעבוד כאן מבפנים ולשנות. אני קורא לכולם לא רק להישאר שותפים בבנייתה של בית שמש מאוחדת ומכבדת ומתכבדת בכולם".