אישה אחת בכל מועצה דתית

הבית היהודי? סגן שר הדתות אלי בן דהן יוצא בהוראה חדשה: לפחות אישה אחת תמונה לכל מועצה דתית -זאת בכפוף לאישור רבני העיר. בכך, יוכפל מספרן של הנשים במועצות (בארץ)

|
2
| כיכר השבת |
אלי בן דהן (צילום: פלאש 90)

"הבית היהודי"? סגן שר הדתות אלי בן דהן בהוראה חדשה: לפחות אישה אחת תמונה לכל מועצה דתית - בכפוף לאישור רבני העיר.

בעקבות ההוראה החדשה של בן דהן, שעדיין מסרב להתחייב למינוי יושבות ראש וממונות על מועצות דתיות, מספר הנשים במועצות הדתיות צפוי להכפיל את עצמו ואולי אף יותר.

בן דהן עדיין מסרב להתחייב למינוי יושבות ראש וממונות על מועצות דתיות.

מנכ"ל חדו"ש אורי רגב מברך על ההחלטה אך מבהיר: "אי אפשר לעצור באמצע. יש לקוות שהבית היהודי תעניק ייצוג הולם לנשים בתפקידי ממונות ולא יהיה צורך לעתור לבג"ץ".

עם זאת בן דהן מסרב להתחייב למנות נשים בשיעור הראוי לתפקידי הניהול החשובים של יו"ר מועצות דתיות וממונות על מועצות.

רגב אומר כי "יש לברך על הוראת בן דהן ולהעריך אותה אך אין להסתפק במינוי סמלי של אשה אחת למועצה ולא יתכן להימנע ממנוי נשים לתפקידי ניהול בשל סרבנות רבני ערים. אם לא יינתן ייצוג הולם לנשים בהרכי המועצות ובמינויים – נשקול נקיטת צעדים משפטיים נוספים".

הסיפור החל כאשר בדצמבר האחרון פנה מנכ"ל חדו"ש עו"ד אורי רגב לשר לשירותי דת נפתלי בנט מהבית היהודי, לסגנו אלי בן דהן וליועץ המשפטי לממשלה עו"ד יהודה ויינשטיין בנושא שילוב נשים במועצות הדתיות.

בתגובה השיב בן דהן כי "בעבר מונו נשים מועטות בלבד להרכבי המועצות הדתיות. גם אני הצטערתי להחשף לנתונים אלו. לפיכך הוריתי לאחראים על כך בלשכתי שיפעלו לכך שבכל הרכב מועצה דתית, שיורכב בתקופת כהונתי, תמונה לפחות אישה אחת כחברה בהרכב, ככל שהדבר יתאפשר בהתאם לנתונים הקואליציוניים המקומיים".

לגבי המינויים הבכירים בן דהן הרבה פחות נחרץ. "בעניין מינוי אישה כממונה או כיו"ר מועצה דתית", הוא כותב, "הבחירה היא מקצועית וכפופה להסכמה בין שלושת הרשויות: השר, ראש הרשות המקומית והרב המקומי. ככל שתמצא אישה ראויה מבחינת כישוריה המקצועיים לשמש כיו"ר המועצה הדתית ושתהיה מוסכמת על שלושת הרשויות, ודאי שאיני רואה מניעה למנותה לתפקיד".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
כן הוא התיר נשים במועצה דתית
שלום זגורי
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודיה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות