

סגן שר הדתות אלי בן דהן יוזם הקמת רשות כשרות בפיקוח המדינה שתמנע את המבוכה בין משגיחי כשרות לבעלי עסקים.
כיום המצב הוא שהמשגיח מועסק תחת בית העסק עליו הוא אמור לפקח וממנו הוא מקבל את המשכורת ולא מועסק של המדינה עבורה הוא מפקח.
גורם במערך הכשרות הסביר בשיחה עם "כיכר השבת" על הפלונטר בו נמצאים לעיתים משגיחי הכשרות: "ניקח דוגמה בו המשגיח הגיע לבית העסק ומצא כי ישנה בעיית כשרות ועל פי הנהלים הוא חייב לפסול את האוכל, אם הוא יעשה כן הוא מסתכן בפיטוריו על ידי בעל העסק שמשלם לו את המשכורת".
גורם אחר צוטט אומר כי הבעיה חמורה שבעתיים: "לא חסר בעלי עסקים שעושים עסקאות עם המשגיח עצמו, כמו שאומרים אשמור לי ואשמור לך, תעשה מה שאני רוצה ותתוגמל במשכורת".
בשל טענות אלה, אומרים הגורמים המתמחים בנושאי כשרות, אין מנוס מלאמץ את התוכנית אותה מציע סגן שר הדתות, אלי בן דהן.
על פי הדיווח הבוקר בעיתון "ישראל היום", התוכנית צפויה להגיע בשבועות הקרובים לאישור הממשלה, וכי על פיה בעלי עסקים ומסעדות ישלמו אגרת כשרות למדינה והיא זאת שתעביר את הסכום למשגיחי הכשרות.
המטרה בתוכנית החדשה, שיזם סגן השר לשירותי דת, היא להילחם בעסקאות מפוקפקות בין משגיחי כשרות לבעלי מסעדות ולאסור בחוק אפשרות של תגמול או תלות בין עובדי המדינה לבעלי המסעדות.
כיום, קיימות תלונות רבות של בעלי עסקים שרוכשים תעודת כשרות על התנהלות משגיחי הכשרות, על דרישות מוגזמות ועל יחסים פסולים בין נותן השירות מטעם הגוף הממשלתי לגוף העסקי.
לפי הצעתו של בן דהן, תוקם חברה ממשלתית שתהיה אחראית לגביית אגרה, בדומה לגביית ארנונה. החברה גם תשלם למשגיחי הכשרות וגם תפקח עליהם. כמו כן, ייקבעו כללי אתיקה וכללים ברורים לפעילות משגיחי הכשרות ולזמני עבודה. פרטי המשגיח יוצגו בצמוד לתעודת הכשרות.
בן דהן הודיע לאחרונה כי בכוונתו לחזק את מותג הכשרות של הרבנות הראשית לישראל, שהיום נפגע בשל ריבוי חברות רבניות שונות שמעניקות כשרות. השוני קיים גם בין סוגי הכשרות ויוצר בלבול. המטרה של המשרד לשירותי דת כעת היא לחזק את המותג "כשר - הרבנות הראשית".