העליה החדה במחירי הבשר מביאה לכך שבתי התמחוי יכולים להעניק היום פחות בשר לנזקקים. בתי התמחוי שמגישים לנזקקים ארוחות חמות, נאלצו להוציא מהתפריט את הבשר ולצמצם את כמותו.
גם מנות חמות שנשלחות לבתי הנזקקים עברו התאמה למצב הכלכלי החדש. "האולמות והמסעדות שהיו תורמים לנו הרבה בשר בעבר, לא תורמים כמו פעם" אומרים בעמותות.
כך אחד ממנהלי בתי התמחוי: "רוב האוכל שאנחנו נותנים לנזקקים, מגיע ממטבחים של אולמות, מסעדות, קייטרינג וכדומה. פעם היינו מקבלים את כל האוכל שנשאר להם, היום, בגלל שהמחירים עלו, הם מעדיפים לא להכין כמויות גדולות, כך שהשאריות שלהם נמוכות ואנחנו מקבלים מהם הרבה פחות מאשר בעבר".