

פקחי מס הכנסה פשטו בשבוע האחרון על כ-200 עסקים בירושלים, באזורי מסחר ושווקים וכן במסעדות ובבתי קפה.
אחד היעדים של הפקחים היה משרדי עמותה מוכרת וידועה בירושלים, בה נמצאו מעטפות עם כספים במזומן.
לטענת מנהלי העמותה, הכספים התקבלו כתרומה עבור ספרי לימוד ושכר לימוד אך מפאת קוצר הזמן הכספים לא נרשמו כמתבקש.
מבדיקת הפקחים עולה כי בשעות הבוקר אי רישום ההכנסות עמד על 12% ובשעות הערב נתון זה הכפיל עצמו ל-24%.
הרישום הסלקטיבי היה בולט במיוחד במסעדה בשכונת גבעת שאול, בה "שכחו" לרשום את הכספים שהתקבלו בתמורה לשירותי הקייטרינג. מנהל המסעדה גלגל את האחריות לפתחו של הבעלים.
במקרה אחר, בעל בית קפה במרכז העיר שלא רשם כלל את ההכנסות הופתע שספריו נבדקים סמוך לשעת חצות וטען שהקופה מקולקלת.
בנוסף, בביקורת במשרד להנהלת חשבונות נמצאו צ'קים מלקוחות בסך 4,500 שקלים שלא נרשמו בספרי העסק. מנהל החשבונות אמר כי התכוון לרשום אך לא הספיק. בעל עסק למכירת פירות וירקות שנתפס באי רישום הכנסות אמר "אני רושם קבלה רק למי שמבקש".
מבצעי הביקורת בירושלים נערכו כחלק מפעילות נרחבת של רשות המסים כנגד מעלימי מס והון שחור ובמסגרת הנחיית מנהל רשות המסים, משה אשר, למשרדים האזוריים להגביר את פעילות האכיפה ולשפר את כושר ההרתעה, בין היתר ע"י עריכת מבצעי שטח שמטרתם להביא לדיווחי וגביית מס אמת ולהגביר את השוויון בנטל בקרב האזרחים.