

לאחר ש'מתווה שרנסקי' גרם לסערה והביא להתנגדות חריפה של חלק מגדולי ישראל, מבהיר רב המקומות הקדושים, הרב שמואל רבינוביץ, כי לפי המתווה המוצע הרחבה לא תחולק, וכי ההצעה כלל לא עוסקת ברחבה בה מתקיימות כיום התפילות, אלא במתחם "קשת רובינסון" בו מזה שנים מתקיימת תפילה של ארגונים רפורמים.
למרות שההצעה כלל אינה נוגעת לרחבת הכותל המוכרת, הרב רבינוביץ פנה לנשיא מועצת הרבנות הראשית לישראל רבי יונה מצגר, ולראשון לציון הגאון רבי שלמה משה עמאר, בבקשה לכנס את מועצת הרבנות הראשית לישראל האמונה על מנהגי המקום בכותל המערבי, לדיון על הצעתו של יו"ר הסוכנות היהודית מר נתן שרנסקי.
עוד בנושא:
במכתבו כותב הרב רבינוביץ כי בחודשים האחרונים נעשו ברחבת הכותל המערבי פרובוקציות של קבוצה המבקשת לנהל מאבק ברחבת הכותל המערבי, כנגד החלטת בית המשפט, תוך פגיעה קשה ברגשות המתפללים.
"הכותל המערבי קיים עוד לפני שהעם היהודי התפצל בעוונותינו לזרמים ומחנות ויוסיף לעמוד איתן בעז"ה עד ביאת משיח צדקנו. הכותל הינו מקום התפילה של כל יחיד בישראל, וככזה עלינו לשמור מכל משמר על זכותו של היחיד לפרטיות ולכבדו ברגעים היקרים של תפילתו. סודו של הכותל הוא סוד הצמצום, הדורש מכל אחד מאתנו להצניע את מנהגיו הנבדלים, ולהמשיך את מנהג המקום שנקבע לפני עשרות שנים, ובכך להתמקד במשותף ובמאחד" אמר הרב רבינוביץ.
עוד ציין הרב רבינוביץ במכתבו, כי לבקשת רוה"מ בנימין נתניהו, גיבש יו"ר הסוכנות היהודית, מר נתן שרנסקי מתווה פשרה המבקש לשים קץ למהומות, להשקיט את ההתלהמות ולהרחיק את שנאת החינם והפלגנות מהכותל המערבי, שמבקשים גורמים שונים לעשות.
הרב רבינוביץ מציין כי רחבת הכותל המערבי לא תחולק לעזרה נוספת, ולא תתאפשר שם כל סטיה ממנהג המקום כבר מקדמא דנן. והצעתו של מר שרנסקי מתייחסת אל קשת רובינסון, שם כבר קיים הסדר שנים על פי מתווה ישן, למרות זאת הוא מבקש לקיים על - כך דיון במועצת הרבנות הראשית האמונה על מנהגי המקום כדי לבחון את הדברים.