

התגובה של ישראל להכרה ברשות הפלסטינית באו"ם: הקבינט אישר בניה של 3.000 יחידות דיור ביהודה ושומרון, והמשך תכנון של אלפי דירות נוספות בירושלים וגושי ההתיישבות.
הצעד בא, יום לאחר ההכרה באו"ם שהובילה לשדרוג מעמדה של הרשות הפלסטינית למדינה משקיפה, זאת נגד עמדת ישראל וארה"ב.
הפלסטינים כצפוי, לא ברכו על החלטת נתניהו שהתקבלה ביום שישי האחרון, אותה הגדירו "תוקפנות", אולם לא רק הם לא אהבו את ההחלטה. גם ארה"ב ומדינות נוספות מתחו ביקורת קשה על החלטת ישראל לאשר בניה באיזורים אלו.
מזכירת המדינה האמריקאית הילרי קלינטון פרסמה הודעה חריפה נגד ההחלטה בה נאמר: "הצעד הזה מקשה על המאמצים לחידושו של המשא ומתן עם הרשות הפלסטינית, ארה"ב מתנגדת למהלך זה"
יצויין, כי הצעד נראה כתגובה ראשונה של ישראל לצעד שהתקיים באו"ם ביום חמישי האחרון, בו הכיר האו"ם לראשונה ברשות הפלסטינית כמדינה משקיפה.
לצעד באו"ם התנגדו מדינות בודדות. בהן גם צ'כיה. רה"מ בנימין נתניהו שוחח בסוף השבוע עם ראש ממשלת צ׳כיה פטר נצ'אס והודה על התמיכה לה זכתה ישראל ממדינתו.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר לראש הממשלה הצ'כי: "ההיסטוריה של ישראל ושל צ'כיה לימדה אותנו שצריך לדבוק באמת גם כשהרוב לא לצידך. ההצבעה שלכם צריכה לשמש דוגמא ומופת לכל מי שתומך בשלום אותו ניתן להשיג רק באמצעות משא ומתן ישיר ללא תנאים מוקדמים. לעומת זאת ההליכה של הרשות הפלסטינית לאו"ם מהווה הפרה יסודית של ההסכמים עם ישראל ורק מרחיקה את השלום".