האם המידע שלנו שנמצא בידי הממשלה בטוח? התשובה כנראה - לא. 15 עובדים ברשות המסים הורשעו בשליפת מידע, לפעמים רגיש, על קרובי משפחה, חברים, יריבים, ידוענים ושכנים. העובדים הורשעו בבית הדין למשמעת של עובדי המדינה. המידע האסור ששלפו לא נועד לצורכי עבודה. חלקם שלפו אפילו פרטים על אנשים שאחריהם חיזרו.
כפי שקל להבין, מאגרי המידע הממוחשבים של רשויות המס כוללים מידע רב, חסוי ורגיש מאוד על האזרחים כמו הונם, נכסיהם, יציאות שלהם מישראל לחו"ל וכדומה. בכל שליפת מידע שכזו נדרש אישור מההנהלה, והיא נרשמת במחשב. העובדים שהורשעו נידונו לעונשים שונים ובהם נזיפה חמורה, הפקעת משכורת והורדה בדרגה. חלקם הודחו מתפקידי ניהול.
בחלק מהמקרים מדובר במספר רב של שליפות מידע. לפי הדיווח ב-ynet אחד העובדים הורשע בביצוע 309 שאילתות שלא כדין ושלא לצורכי עבודתו. השאילתות נגעו לבני משפחתו הקרובים ביותר כמו למשל אשתו, ילדיו, נכדיו, וגם חמותו, חמו, גיסותיו, ואחייניו. עובד אחר ביצע 249 שאילתות שלא כדין.
גורמים המעורבים בפרשה אמרו: "נדהמנו מהיד הקלה של עובדי הרשות בשליפות מידע חסוי. היו מקרים שעובד החליט לשלוף מידע לגבי המרצה שלו באוניברסיטה. היו שנכנסו לחשבונות של קרובי משפחה שאיתם יש להם סכסוך. ידוענים זה משהו שחזר על עצמו. היה לנו חשוב לעשות את המבצע הזה כדי לשים סוף לפגיעה בפרטיות של אזרחים".
סביר להניח שהתנהלות העובדים ברשות המיסים אינה שונה מהתנהלות מקביליהם במשרדים אחרים בהם יש מידע פרטי ואישי על אזרחים וגם שם המידע אינו נשמר כיאות.
מרשות המסים נמסר: "אנו רואים חשיבות גבוהה בהגנה על סודיות המידע ופרטיות הנישומים, ומקיימים בדרך שגרה פעילות בקרה הדרכה והסברה בנושא. כחלק מפעילות הביקורת שעורכת הרשות על עצמה התגלו אותם מקרים של פעילות אסורה – שטופלו בחומרה הראויה".