מלחמת סייבר: ארצות הברית הודיעה כי לפני כחודש וחצי חוותה את אחת המתקפות הגדולות והמסוכנות בהיסטוריה שכוונה נגד שרתי הסוכנות הפדרלית למשאבי אנוש נגנבו פרטיהם של למעלה מ-4,000,000 (4 מיליון) עובדי ממשל בעבר ובהווה, בהם גם פרטים אודות עובדים רגישים בזרועות הממשל האמריקני.
גורמים בממשל האמריקני מסרו לסוכנויות הידיעות השונות כי המתקפה חסרת התקדים בוצעה מחוץ לגבולות ארצות הברית. לטענת בכירים בממשל, מי שביצע את המתקפה היא ככל הנראה סין באמצעות צבא הסייבר שלה.
מנגד, בסין מיהרו להכחיש כל קשר למתקפה, ובשגרירות סין בארצות הברית מסרו לכלי התקשורת במדינה כי "קפיצה למסקנות והעלאת תיאוריות היפותטיות הן חסרות אחריות לא מועילות".
גורמים בממשל מסרו לסוכנויות הידיעות כי בעקבות מתקפת הסייבר חודדו הנהלים ורמת האבטחה הועלתה, כשבמקביל פנו בסוכנות הפדרלית למשאבי אנוש לעובדים ולעובדים לשעבר שפרטיהם נחשפו במתקפה והתריעו בפניהם על כך, כשהם גם מציעים את עזרתם על מנת שהעובדים יוכלו לוודא כי פרטיהם לא ישמשו לגניבת זהויות.
אין זו המתקפה הראשונה שחווה ארצות הברית. בעבר אירעו מספר חדירות למחשבים רגישים ביותר בארצות הברית, כולל פריצה לכאורה למחשבי קבלניות ויצרניות נשק עבור צבא ארצות הברית בהן יצרנית הנשק הגדולה בעולם וקבלנית הביטחון הגדולה ביותר של משרד ההגנה האמריקני - לוקהיד מרטין. במתקפה שיוחסה גם היא לסין נגנבו ככל הנראה גם תכניות מטוס החמקן החדיש F-35 שמיוצר על ידי חברת לוקהיד מרטין.