

וירוס אימתני מחולל שמות במחשבי תאגידי ענק אמריקניים: על רקע תקיפת סייבר ענקית שכוונה כנגד אולפני סוני במהלכה נפרצה רשת המחשבים של תאגיד הענק ונגנבו ממנה חומרים יקרי ערך, מפרסם כעת ה-FBI האמריקני מסמך סודי לבעלי החברות, ומזהיר מפני וירוס שהחל לתקוף שרתים אמריקניים.
על פי הדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, מסמך בן חמישה עמודים הועבר לבכירים בחברות אמריקניות כשהפרטים הטכניים על הווירוס החדש מפורטים בתוכו. בנוסף, הוא כולל המלצות קונקרטיות כיצד מומחי רשת יוכלו לטפל ולמגר את הווירוס, ומה ניתן לעשות לאחר שהמחשבים נפגעו ממנו. כמו כן, התבקשו בעלי תפקידים לדווח ישירות ל-FBI על תקיפות.
הווירוס החדש מסוגל לחדור לשרתים גדולים ולהפיץ את עצמו לכל רשת המחשבים, לאחר מכן הוא יחל לתקוף ישירות את הדיסקים הקשיחים ויגרום למחיקתם לצמיתות כשיפגע גם במחיצת האתחול (MBR) האחראית על בחירת הדיסק הקשיח בעת האתחול ובלעדיה מערכת ההפעלה לא תוכל לפעול. על פי הדיווח, המחיקה לא ניתנת לשחזור באמצעים רגילים אלא רק באמצעות כלים פורנזיים מתקדמים.
הווירוס המסוכן תקף כבר מספר חברות ותאגידים בעיקר במזרח הרחוק ובאסיה, אך תקיפת שרתי אולפני סוני מהווה תקדים מסוכן בכל הנוגע לחברות אמריקניות. מאז התקיפה לאולפני סוני, נפגעו מספר חברות אמריקניות נוספות.
בפריצה לשרתיה של חברת אולפני סוני לפני כשבועיים, הצליחו ההאקרים לקבל שליטה על חלקים גדולים ממערכות המחשוב, תוך שהם מפרסמים מידע יקר ערך וגורמים נזק עצום לחברה.
בתחילה העריכה החברה כי ההאקרים הנם עובדי החברה או לכל הפחות הסתייעו בעובדי החברה, אך לאחר מכן פורסם כי חלק מן הווירוס הזדוני נכתב בשפה הקוריאנית. מה שהפיל את החשד על ממשלת צפון קוריאה שאיימה לפני מספר חודשים על אולפני סוני כי אם תפרסם סרט קומדיה העוסק בשליט צפון קוריאה, החברה תספוג נזקים.
למרות זאת, ב-FBI לא ממהרים להצביע על אשמים וטוענים כי העובדה שחלק מהווירוס נכתב בשפה הקוריאנית איננה מצביעה על אשמים.