האם רב וחשבון פייסבוק יכולים ללכת יחדיו? לשאלה הזו נדרש הרב חיים נבון, רבה של קהילת השמשוני במודיעין, ואחד הרבנים היותר מוכרים ברשת הפייסבוק.
בתשובתו, הסביר הרב נבון כי: "השאלה האם רב צריך לפתוח דף פייס אכן דורשת שיקול דעת. אבל לאו דווקא מהסיבות שהוזכרו. בעיניי, להתלבט האם להיכנס לפייסבוק מחמת החשש שיש שם תמונות לא צנועות, הרי זה כמי שמתלבט האם ללמוד נהיגה, כי לפעמים משאירים את האוטו הרבה זמן בשמש וההגה חם. כלומר: זו בעיה, אבל צדדית לגמרי".
"יש בעיות מהותיות יותר" הוסיף הרב נבון ופרט: "למשל: פייסבוק הוא מדיום משטח היררכיות. בלשון רבנית: משווה קטן וגדול. לא סתם ח"כים הפעילים בפייסבוק נופלים מדי פעם בפרסום סטטוסים ותמונות אישיים ונמוכים מדי. אפשר מאוד להיזהר מזה (ואני אכן משתדל מאוד לא להשתמש בפייס לפרסום פרטים אישיים או משפחתיים), ועדיין במהותו פייסבוק מעלים את תחושת המרחק והיראה".
"מי שמתכתב אתך בפייסבוק (ולמי שמשתמש בפייס כפי שצריך, ולא כלוח מודעות, אין דרך אחרת) - לא יהיה לך מורא כלפיו. נערים בני 14 כותבים לי בפייסבוק באופן שלעולם לא היו מעזים לדבר אלי (או לרב אחר, או סתם למבוגר אחר) בחיים הממשיים. יש לזה גם יתרונות רבים: בכל יום אני מקבל שאלות הלכתיות ואחרות דרך פייסבוק, מאנשים שלא היו מעלים על דעתם לפנות לרב בדרך אחרת. אבל אני לא רק רב, אלא גם חבר שלהם מהפייסבוק".
"העולם העכשווי מושך באופן כללי לכיוון של רידוד ההיררכיות, הרבה מבני קהילותינו הם ידענים, ואינם מסתכלים עלינו כראות פני אלוהים" אמר ה5רב נבון.
"לי באופן אישי ההכרעה להיכנס לפייסבוק הייתה קלה באופן יחסי מבחינה זו, כי מודל הרבנות שלי אינו סמכותני. אינני מתלבש, מדבר או מתנהג כרב מרוחק ונעלה. יש לזה מחירים רבים, ואני מתייחס לכך כניסוי פרטי שלי ברבנות בגובה העיניים".
את התשובה סיכם הרב נבון במשפט קצר: "מבחן פשוט: מי שבני קהילתו מדברים אליו בגוף שלישי, וטוב לו עם זה - מוטב שלא ייכנס לפייסבוק".