כיכר השבת
העולם שייך לצעירים?

פקק נעורים | הרגע שרשויות סין מנסות לעצור את גלגלי הטרנד

מה שהחל כמסע אופניים לילי תמים של ארבע סטודנטיות לטעום כיסונים במרק, הפך לתופעה חברתית סוחפת | הטרנד גרם להרבה כאב ראש לרשויות של סין שמצדם מיהרו לצנן את האווירה | סיפורי מייד אין צ'יינה (מעניין)

|
9
|
חזית כיכר טיאננמן בסין (צילום: shutterstock)

הכל התחיל כשאַרְבַּע סטודנטיות מאוניברסיטת גֶ'נְגְג'וֹאוּ החליטו בסוף שבוע שעבר, לצאת למסע אופניים לילי אל העיר קָאיְפֶנְג, מרחק של כ-65 ק"מ, כדי לטעום את כיסוני המרק המפורסמים של העיר. הסטודנטיות תיעדו את החוויה ברשתות החברתיות, וההאשטאג "לנעורים אין מחיר, רכיבת לילה לקאיפנג משקפת זאת" הפך ויראלי וצבר תאוצה ברשתות החברתיות הסיניות.

הטרנד משך תשומת לב חיובית מצד הרשויות והתקשורת הסינית, שראו בו ביטוי חיובי לאנרגיה ולרוח הנעורים. העיר קאיפנג, שמקדמת תיירות פנים, אף עודדה את הטרנד על ידי מתן הטבות למבקרים, כמו כניסה חינם לאטרקציות תיירותיות. העיתון הרשמי של המדינה, People's Daily, שיבח את "הזרם של המטיילים הצעירים" ושיבח את "רוח הנעורים התוססת", תוך שהוא חוזה שמספר המטיילים בסוף השבוע הקרוב יגיע לכ-2,000 איש.

אולם, ככל שהטרנד התפשט, מספר הרוכבים גדל באופן אקספוננציאלי, מה שהוביל לבעיות בלתי צפויות. במהלך סוף שבוע אחד, מספר המשתתפים זינק מ-17,000 לכ-100,000, ואף 200,000 רוכבים, מה שגרם לעומס תנועה כבד בכבישים המרכזיים המחברים בין ג'נגג'ואו לקאיפנג, כולל שדרות גֶ'נְגְקָאי. קאיפנג הוצפה בתיירים מקומיים, מה שהוביל לתלונות מצד תושבי העיר על צפיפות, לכלוך והיעדר מקומות פנויים בבתי המלון ובמסעדות.

ההמונים שרכבו על הטרנד (צילום: רשתות חברתיות)

כתגובה למצב, הרשויות נאלצו להתערב ולנקוט צעדים דרסטיים: הוטלו הגבלות תנועה זמניות על כבישים ושבילי אופניים. אפליקציות שיתוף אופניים חסמו את האפשרות להוציא אופניים מאזורים מוגדרים בג'נגג'ואו. אוניברסיטאות בג'נגג'ואו אסרו על רכיבה בקמפוסים וחייבו סטודנטים להגיש בקשה מיוחדת לצאת מהקמפוס.

ההגבלות הובילו לתגובות מעורבות בקרב הסטודנטים והציבור הסיני. חלק מהגולשים ברשתות החברתיות מתחו ביקורת על התנהגות הסטודנטים ועל חוסר האחריות שהפגינו. אחרים הגנו על הרוכבים והאשימו את הרשויות והתקשורת בכך שעודדו את הטרנד, מבלי לספק את התשתית והתמיכה המתאימות.

סיפור רכיבות הלילה הסיניות משקף את המתח הקיים בין הרצון של צעירים סינים לחופש וביטוי עצמי לבין המגבלות והבקרה של השלטון הסיני. מצד אחד, הטרנד מבטא את רוח הנעורים, את הסקרנות ואת התשוקה של צעירים לגילוי וחוויות חדשות. מצד שני, הוא חושף את הקשיים בהתמודדות עם תופעות חברתיות ספונטניות והמוניות, ואת הצורך בתכנון ובהיערכות נאותים מצד הרשויות.

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
בלה בלה בלה....
צ'יפס קאן
2
"מה שווים אנשים, אם אי אפשר לשלוט בהם"...
בנימין בן צילה
מה שווים החיים בלי לשנוא את ביבי
אהוד ברק
עד לביבי ‼️ ביבי הכי טובבבב 👍💖
שושי
יא חי בסרט! אתה שונא את ביבי? על מה ולמה? על זה שהוא לא החזיר את החטופים אתמול, כי חמאס לא אפשר לו? על זה שהוא עומד בגבורה מול כל האנטישמיות? על זה שהוא מגן ע-ל-י-ך? תסביר לי! אני צריך להבין למה!
דורון בירן
מאיפה הציטוט המכוער הזה? מה אתה רוצה להיות דיקטטור? לך לסין! שלוט שם באנשים!
דורון בירן
אין לכם חוש הומור
🙄
1
בקאיפנג היתה קהילה יהודית המקורית של יהודי סין (לא מהגרים מרוסיה) - נראו סינים לכל דבר אבל החזיקו במנהגים ומסורות מובהקים. בית כנסת מיוחד ביופיו שהועלה לבית התפוצות.
צ'ו קיאנג
אוללה! נשמע ממש נחמד!
דורון בירן
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות