כשלושה חודשים לאחר התגלית והתיעוד הנדיר במיוחד של הצבי בעל שש הרגליים, המכונה "ששת", עמיר בלבן מהחברה להגנת הטבע הזדמן למקום על מנת לבדוק את מצבו ולנסות לתעד אותו שוב, יחד עם אליאב מסלטי, פקח נגב צפוני ברשות הטבע והגנים.
על מנת לאתרו, התמקד בלבן בנקבות שמרכיבות את העדר שלו, ולאחר זמן לא רב הוא הופיע מתוך אחד הבתרונות. למרבה ההפתעה, במקום 3 נקבות ועופר שהיו בפעם הקודמת, הפעם יש לו 4 נקבות ולנקבה שהתווספה יש תג אוזן - דבר חריג אצל צבאים - עובדה המעידה שהיא נלכדה, סומנה ושוחררה לטבע.
מבירור שערך בלבן עם אליאב מסלטי, פקח רשות הטבע והגנים בנגב הצפוני, הצביה הועתקה לאיזור, תוייגה על ידי רשות הטבע והגנים וחברה לעדר של "ששת".
אליאב מסלטי, פקח נגב צפוני ברשות הטבע והגנים: "ביום חמישי במסגרת סיור פיקוח שלי ראיתי את הפרט וזכיתי לתעד אותו. אני שמח שהוא שורד וחבר לעדר המקומי. בגזרת הנגב הצפוני היתה בעבר אוכלוסיית צבאים יפה ומשגשגת שסבלה מצייד אינטנסיבי בשנות ה-2000 עד שכמעט נכחדה. רשות הטבע והגנים מבצעת אכיפה שוטפת כנגד ציד לא חוקי של חיות בר, בנוסף מבצעת הרשות פעולות לנסות ולאושש את אוכלוסייה זו באמצעות העתקת פרטים ממקומות שונים ופיזורם בשטחים פתוחים נוספים ושמורות טבע. הפרטים המשוחררים מסומנים לצורך מעקב אחר הישרדותם. מעקב זה מגלה שחלקם הגדול משתלב בעדרים המקומיים ומצליח להתרבות בהצלחה. באזור נחל גרר ונחל הבשור ישנה כיום אוכלוסיית צבאים משגשגת וגדלה, ומאמצי שמירת הטבע נמשכים כל העת".
בחברה להגנת הטבע מוסיפים כי ריבוי אברים (פולימליה) היא תופעה מוכרת אך נדירה מאד. מדובר בפגם גנטי, ככל הנראה תורשתי. הוא מוכר בבקר, עופות וזוחלים, וזו הפעם הראשונה שהוא מתועד בצבי ישראלי.
הצבי המפורסם תועד לראשונה ע"י ניר לייכטר, מילואימניק שעצר בנחל הבשור, ששלח את התמונה לעמיר בלבן, איש החברה להגנת הטבע וצוות עמק הצבאים בירושלים, אתר טבע עירוני ששייך לעיריית ירושלים ומנוהל ע"י החברה להגנת הטבע. הצבי, שהתחיל את חייו באזור כיסופים כעופר בשנת 2021, שרד המלטה מורכבת ושרד כפרט צעיר, התמודד עם טורפים רבים שמסכנים עופרים צעירים, התבגר ברווקיה ובבגרותו הצליח לתפוס נחלה מרשימה בשמורת נחל הבשור, אחד המעוזים החשובים שנותרו לצבי הישראלי בנגב המערבי, בעיקר בתקופת המלחמה. "בניגוד לציפיות, הצבי בריא, וחזק ונראה שהרגליים הנוספות שעל גבו לא מהוות שום אתגר עבורו", מספר בלבן.
ברשות הטבע והגנים מוסיפים כי מצבו של הצבי הארץ-ישראלי אינו משמח, ועל פי הערכות נותרו רק כ-5,000 צבאים בלבד ממין זה בטבע. הסכנה העיקרית לחיי הצבאים בטבע היא בנייה והרס בתי גידול טבעיים וסלילת כבישים, שקוטעים את אזורי המחייה שלהם ומבודדים אותם מבני מינם. לכן יש חשיבות רבה לשמר את השטחים הפתוחים והמסדרון אקולוגי שעוד נותר ובמקביל, מנסים לטייב את התכנון כך שהפיתוח יכלול מעברים אקולוגיים משמעותיים.
"העבודה עוד רבה וגם שטחים המוגדרים כשטחים פתוחים, בפועל חסומים על ידי גדרות, תשתיות ועוד. סכנות נוספות לחיי הצבאים הם ציידים לא חוקיים, שצדים אותם בעיקר לצורך סחר בבשרם, וריבוי קיצוני של כלבים משוטטים ותנים, שטורפים את הצבאים ועופריהם", מסכם עמיר בלבן, מהחברה להגנת הטבע.