כחלק ממפגן התמיכה והסיוע של ממשלת ארה"ב בישראל והרצון להראות לאויבינו מי השולט באזור, נשלחה אלינו נושאת המטוסים האמריקאית, המפלצת האימתנית, שהיא גם ספינת המלחמה היקרה ביותר בעולם, "USS ג'רלד פורד". מדובר בנושאת המטוסים החדשה והמתקדמת ביותר של חיל הים האמריקאי.
>> למגזין המלא - כנסו
אז מי היא נושאת המטוסים האמריקאית ומה כל כך מיוחד בה?
תעודת זהות
הספינה נכנסה לשירות בחודש יולי 2017 ומיועדת להיות בשירות עד שנת 2105. היא נקראת על שם הנשיא ה-38 של ארצות הברית, ג'רלד פורד.
לארה"ב צי של נושאות מטוסים כאשר הספינה שנשלחה לישראל היא החדישה והיקרה ביותר. היא כוללת את כל השיפורים הטכנולוגים שלא היו קיימים בספינות הקודמות.
משקל
נושאת המטוסים האמריקאית היא ספינה עצומה בגודלה. משקלה הוא 100 אלף טון. אורכה הוא 337 מטרים וגובהה - 76 מטרים.
סיפונים ומהירות
יש בה 25 סיפונים והמהירות שלה, עם כל כובדה, עד 56 קמ"ש.
היקרה בעולם
עלות הפיתוח שלה מוערך בכ-37.3 מיליארד דולר(!) ואין עוד כזאת להשגה ברחבי העולם. עלות ספינה בודדת כזאת הוא "רק" 13 מיליארד דולר.
כור גרעיני
האיום המרכזי של הספינה הינה העובדה שיש לה כור גרעיני שמסוגל להגיע עד לעוצמה של 700 מגה וואט.
מה היא כוללת? סיור קצר
ספינת הצי האמריקאית נושאת תשעים כלי טיס. היא מסוגלת להכיל יותר מ-4,000 אלפים אנשי צוות.
יש לה מאגר מטוסים שנמצא בבטן האונייה כאשר מעליות מיוחדות מעלות אותן בשעת הצורך לסיפון.
בסיפון האונייה נפגוש במסלול המראה משוכלל. על הסיפון ישנו כעין אי המשמש כמגדל פיקוח וחדר בקרה למטוסים.
ל'מפלצת' יש מכ"ם שעובד על שני תדרים. מצד אחד הוא מסוגל לאתר מטוסים שמנמיכים טוס וטילים ששוגרו לעבר הספינה. מצד שני יש לו יכולת שיגור מטוסים והכוונת נשק מהספינה.
בנוסף, בספינה הזאת ישנו מרכז רפואי מלא הכולל: מעבדה, בית מרקחת, חדר ניתוח, שלוש מיטות טיפול נמרץ, שתי מיטות המשמשות לחדר חירום וכארבעים מיטות למחלקות רגילות. את המרכז מפעילים חמישה רופאים, אחד עשר קציני רפואה, פרמדיקים בהכשרתם, ועוד כשלושים חובשים.
ומכאן, ליכולות המרשימות של הספינה:
היא יכולה לשגר בזמן שגרה מאה וחמישים גיחות של מטוסים ובעת חירום כ-220 גיחות.
יש לה יכולות אספקה ומאגר לתשעים ימים ברציפות מבחינת מזון, אספקה, דלק וציוד למטוסים כדי לאפשר שייט נקי ללא עצירות מיותרות.
עוד עובדות שמעניין לדעת על נושאת המטוסים:
תדלוק הכור הגרעיני מתבצע אחת ל-25 שנים.
עלות הפעלה שנתית של הספינה מסתכם בשתיים וחצי מיליארד דולר. עלות הפעלתה ליום מוערכת בכשבעה מיליון דולר.
למה לנו אין?
כשמבינים את כוחו ועוצמתו של כלי המלחמה הזה מיד עולה השאלה, מדוע גם ישראל לא מחזיקה בנושאת מטוסים אימתנית לנוכח מצבה הביטחוני?
אחת התשובות טמונה בתפיסתם של מנהיגי המדינה. מטרתה של ממשלת ישראל במלחמותיה היא הגנה על המדינה ועל האזרחים. ככה היא נתפסת גם בשאר מדינות העולם. ממשלת ישראל יודעת שברגע שנושאת מטוסים אימתנית כזאת תהיה בשליטתה היא תהפוך בין רגע בעיני העולם למדינה לוחמנית וכובשת. בכך, התמיכה אותה היא מקבלת עשויה להפוך לשנאה ותתייג את ישראל כמדינה עוינת.
המסר
עצם הגעתה של ספינה כזו לחופי ארץ ישראל בזמן המלחמה מוגדר כ"אירוע משמעותי" שבא לסמל את התמיכה והאהדה של ממשלת ארה"ב בישראל.
הספינה תהיה מוכנה לעזור לישראל בעת הצורך וגם תשגר איום ואזהרה לאיראן וחיזבאללה, שלא יתערבו בלחימה.
בתקווה שלא יצטרכו להשתמש בה והמלחמה תסתיים במהרה.