חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון הגיעו לאחרונה למסקנה מפתיעה: לטענתם הוכח על ידי ניסויים שונים שביצעו כי לצמחים יש רגישות למגע וללחץ פיזי שמופעל עליהם.
במהלך המחקר, החוקרים גילו שהצמחים פולטים גלים של אותות סידן איטיים יותר כאשר הם "חווים" לחץ או מגע, ביחס לפעילות מהירה יותר ללא כל מגע.
המחקר המעניין בוצע באופן הבא: החוקרים בחרו 12 צמחים מסוגים שונים וביצעו על כולם את אותם ניסויים - 84 במספר.
החוקרים בראשות פרופסור מיכאל קנובלוך העמידו את הצמחים במספר מבחני לחץ ומגע. במהלך הניסוי התברר שכאשר מופעל לחץ על הצמח מתקבלים אותות שונים של פעילות תעלות הסידן, מאשר הפעילות שנצפית ללא כל לחץ או מגע.
המשתתפים בניסוי ביצעו את הפעולות על צמח הטבק ועוד צמחים שגודלו בתנאי מעבדה, על מנת שיכילו יותר תעלות סידן. במחקר דוגמו סוגים שונים של "אינטראקציה" עם הצמח כמו מגע, לחץ, משיכה ועוד. המסקנה שהתקבלה לטענתם היא חד משמעית, צמחים "מרגישים" מגע והם משדרים את זה בדרך שלהם.
חוקרת בשם ד"ר אליזבת הסוול שעוסקת בתחום מסבירה: "דמיינו את עצמכם מטיילים ביער או הולכים על מדשאה. עכשיו תשאלו את עצמכם: האם השיחים יודעים שמישהו חולף על פניהם? האם הדשא יודע שכותשים אותו מתחת לרגליים? כמובן, צמחים לא חושבים מחשבות, אבל הם מגיבים למגע במספר דרכים".