קליפ השואה הראשון בעולם, המיועד לנוער הלוא-יהודי בארה"ב, יושק בעוד מספר שבועות, בטקס צנוע בברוקלין, בהשתתפות רבנים ואישי-ציבור. בסרט שמופק על-ידי חברת הפקה בינלאומית, הושקעו מאות-אלפי דולרים והשתתפו בו מאות שחקנים.
את מיזם הקליפ - "הקשת שבלילה", יזם הרב דני פינקלמן, חסיד חב"ד, העובד עם קהילת דוברי הרוסית בקהילה היהודית במנהטן-ביטש שבניו-יורק. במסגרתו עבודתו הוא הפך לידיד אישי של נשיא הקהילה מר רובין מרגוליס.
בשנים האחרונות, הוא נחשף לסיפורה המרגש של רעייתו, מרת ססליה מרגוליס, בת לניצולי שואה. היא נולדה בשוודיה מיד לאחר מלחמת העולם השנייה וגדלה בצל הזוועות, היות ואימא שלה הגיעה מלודז, שם עברה שבעה מדורי גיהינום בידי הצוררים הנאצים ימ"ש.
אימה הייתה מהניצולים הראשונים שכבר בתחילת שנות השישים דיברה בפומבי על מה שהיא עברה; הזוועות האיומות; המראות הקשים; והגיהינום שלא פסק לרגע. כך, ססליה הקטנה, מצאה את עצמה שומעת את הסיפורים שוב ושוב - עד שהדבר נצרב בליבה.
מאז היותה נערה, ססליה הלחינה מאות שירים הקשורים בשואת אירופה. כמו-כן, ססליה מארגנת מדי שנה בשביל ארגון הנשים "אמונה" אירוע הנצחה ליום השואה במנהטן שבניו-יורק. לפני מספר חודשים, הציע לה פינקלמן להפיק קליפ וידאו קצר ומושקע, שימחיש את הזוועות, למען הדור הצעיר הלא-יהודי.
פינקלמן: "בניגוד לעבר, אז בני-נוער היו קוראים ספרים ומתעניינים בהיסטוריה, כיום העולם הפך למהיר וקצר, בעידן הרשת המקוונת. החלטנו להפיק משהו שיקלע לדור הזה, שגודל ללא ידיעה ברורה על שואת יהודי אירופה, במהלכה נרצח שבעה מיליון יהודים באכזריות איומה".
המיזם ההיסטורי שמומן על-ידי ססליה, גם קיבל דחיפה מזיגמונד רולט, פילנתרופ ניצול שואה שלאחרונה בנה בפולין מוזיאון ענק ליהדות פולין.
הרעיון החל להתגלגל במהירות. "גייסנו חברת הפקה בינלאומית והתחלנו לצאת לדרך. לפני חודש התחלנו את הצילומים במחנות ההשמדה בקראקוב שבפולין ולראשונה גם מתוך מחנה הריכוז המקורי - מאיידנק. ביימנו סיפור אמיתי שהתרחש בשנת תשכ"ה. ניצול שואה, מוזמן לתערוכת ציורים בבית פרטי באפר ווסט סייד במנהטן. אחד הציורים בתערוכה תופס את תשומת-ליבו של האיש וגורם לו להתרגשות מיוחדת שמתחילה לשחרר את הזיכרונות המבועתים שהיו נצורים בליבו מזה שנים. "ואז", מתאר פינקלמן, "אנחנו חוזרים לעיר מגוריו לפני המלחמה, ומשם לגטו ולמחנה הריכוז, עד השחרור בידי הרוסים".
החלק האחרון של הצילומים נערך בניו-יורק, שם קיבצו אלף ילדים יהודיים. המעמד של הילדים חותם את הקליפ המרטיט. "המטרה הייתה להראות לעולם – הנה, שבעים שנה אחרי שניסו להשמיד, להרוג ולאבד את העם היהודי, אנחנו כאן, בגאווה יהודית, ממשיכים לשמור על הגחלת היהודית!", הוא אומר.