הגמרא במסכת סוכה אמנם דנה בכשרותה של סוכה שנבנתה על גבי גמל או על ספינה, אבל ספק רב אם חכמי התלמוד חשבו שיגיע יום, ובו גם רכבי ארבע על ארבע עבירים בכל שטח, יגויסו למען המטרה של קיום מצוות חג האסיף.
צעירי חב"ד מכינים לקראת חג הסוכות פעילות רחבת היקף לכל אורכה ורוחבה של ישראל. הפעילות תכלול, בין היתר, הקמתם של "סוכות אחווה" במרכזי הערים, שיאפשרו לציבור הרחב לשבת בסוכה ולברך על ארבעת המינים. גם בתי רפואה, בתי אבות, מרכזי עולים ובתי כלא יזכו בפעילות ענפה.
אולם דומה כי גולת הכותרת של החבדניקים היא הפעלתן של עשרות סוכות ניידות, אותם עשרות רכבים שעליהן מוקמות מבעוד מועד סוכות, ויביאו את הנוהגים בהם למקומות שבהם אין סוכה קבועה, כדוגמת מחסמי צבא מבודדים, שכונות ברחבי הערים, ואף אתרי נופש בחיק הטבע.
בכל סוכה יש מספר סטים של ארבעת המינים וחומר הסברה על חג הסוכות בהוצאת צעירי-חב"ד.
הביצוע הוא פשוט למדי: כל מה שצריך הוא רכב עם תא מטען פתוח, שעליו מקימים החבדניקים את הסוכה, ומחזקים אותה למרכב. מוסיפים איזה שני רמקולים שישמיעו מוזיקה חסידית ומעט קישוטים והנה לכם סוכה כשרה למהדרין.
את הסכך אגב, חייבים לקפל לפני כל נסיעה, כדי שלא יעוף וינחת על פגושו של רכב תמים אחר הנוסע בכביש. "מצוות הסוכה ונטילת ארבעת המינים, הן מצוות חשובות ויפהפיות הרלוונטיות במיוחד לימינו". אומר הרב יוסף אהרונוב, יו"ר צעירי חב"ד.
"דווקא החברה השסועה של ישראל, הזועקת לצדק חברתי ולשוויון בין כל האזרחים, יכולה ללמוד דבר או שניים מהשבוע שבו כולנו גרים בדירת עראי, ומוכיחים שהאתרוג חשוב בדיוק כמו הערבה. כדי שנוכל להגיע עם המסרים האלו לכמה שיותר אנשים, רתמנו לעניין ג'יפים ורכבי 4*4 שיאפשרו להגיע גם למקומות בהם בלתי אפשרי להקים סוכה קבועה".