כיכר השבת

הברסלבס

תפגוש אותם גם בצמתים, מתדפקים על חלונות נוהגים, מציעים קונטרסים של הצדיק מיבניאל וספרים של רבי נתן למי ששואל. שיר לברסלבס

|
23
| כיכר השבת |
(פלאש 90)

תראה אותם בלב ליבתה של עיר החטאים, פורצים מתוך מסחריות גורדות דציבלים ופותחים בריקודים קופצניים לצלילי טראנס מגויירים.

תפגוש אותם גם בצמתים, מתדפקים על חלונות נוהגים, מציעים קונטרסים של הצדיק מיבניאל וספרים של רבי נתן למי ששואל, "קח ספר ותזכה לאור, מה שתיתן יעזור", פולטים מתוך זקנים ארוכים ומיישרים פתילים של תכלת.

רבים מהם יוצאי מסיבות, חוזרים בתשובה, יש האומרים עליהם "שרוטים", שהשאירו את החטאים מאחור, וכעת כשהכל בקדושה, ובציווי של רבי נחמן זצ"ל - להיות בשמחה, הם חוגגים. "מחי כף ימחא עוונות ושירה תעורר עולמות" הם מאמינים.

הם יגייסו ממונות יש מאין - יספרו מטבעות של עשרות אגורות ויערמו אותם למגדלים, יארזו דובונים ושמיכות, יארגנו גלאט מזונות ויעלו על מטוסים עמוסים. הם ירדו לתוך קור שרק רוסיה יכולה להנפיק, ישנו בתוך דירות עייפות, יעלו לקבר הצדיק, יצטופפו בין אלפי חסידים, ויקראו רשימות ארוכות של בקשות ומכתבים של מכרים. הם יאמרו את עשרת מזמורי תהלים הידועים כ"תיקון הכללי" ובים של דמעות יקראו את תפילתו של רבי נתן.

הם יצאו ליערות ירוקים ויתבודדו, ידברו עם השם כמו שרק הם יודעים, יעשו תשליך אל הנהר ויחזרו לארץ בתשובה שלימה, עם "אורות" של האש היוקדת וכשהאמונה בלב רוקדת.

תראה אותן הולכות לבדן בראש השנה, כמעט כמו בימים שהיו רווקות, פוקדות את בתי הוריהן או נותרות בשלהן, פורצות בבכי סתרים חרישי "איה אני ואיה אישי?"

אשת חייל לא תקפיד וכלום גם לא תגיד. רק העצבות בעיניים יכולה להעיד.

תפגוש אותן גם בגנים, מוקפות בשרשרת ילדים, לבושים כולם לבן, בכמעט משפחה משתדלים לשמחה. סופקות, האכן בך אוקראינה, מקור הברכה?

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

23 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

19
ות
יאשיהו
18
מה הרויחה הכותבת מהזלזול וההתנשאות? האם זו דרכה של היהדות?
נחמן
17
גועל נפש על הכתבה גועל נפש על ההסתה הפרועה גועל נפש על האתר שמשמיץ ומשמיץ ו מ ש מ ץ תמשיכו כך ולא תגיעו רחוק
אוהד של ברסלב
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות