מילת המפתח בעת פתיחת הצום היא: בהדרגה. התחילו לאכול לאט. חכם עינו בראשו ולכן לא כדאי לדחוף כמויות של אוכל בבת אחת. ובכלל, אל תנסו 'לפצות' את הגוף על זה שלא אכלתם מספר שעות. אם תדחפו הכל ומהר זה עלול להוביל לכאב בטן חמור.
אז איך פותחים נכון את הצום?
ראשית, כדאי לפתוח עם כוס מים קרים. שתו אותו בהדרגה.
אחר כך ניתן לשתות קפה או תה עם פרוסת עוגה או פרי. ככלל, כדאי לשתות תה ירוק. הרבה יותר בריא מקפה. המתינו כחצי שעה עד שתעברו לארוחה.
כדאי שהארוחה תהיה חלבית מלוחה. לא כדאי לפתוח עם בשר ומאכלים עתירי שומן.
גם שאתם אוכלים אל תדחפו בבת אחת. חלקו את הארוחה למספר חלקים וכך תהיו שבעים באמת.
לאחר שעתיים מצאת הצום ושבירתו אפשר לעבור לארוחה כבדה יותר המכילה חלבונים. היזהרו ממאכלים חריפים, הם לא עושים טוב לגוף אחרי צום.
אמרו ברכה ולבריאות!