שני דולפינים מצאו את מותם אתמול (שלישי) כתוצאה מלכידה לא-מכוונת בציוד דיג, האחד ממין דולפינן מצוי (Tursiops truncatus) והשני ממין דולפין מצוי (Delphinus delphis).
על פי הדיווח שנמסר מעמותת דולפיס: "מדובר בדולפינים אשר נמצאים במעקב שלנו. הדולפין המצוי הוא טריקי, זכר צעיר שנצפה לראשונה באזורנו ב-2018 ומאז היה חלק בלתי נפרד מהלהקה הדרומית. גור הדולפינן עוד לא הספיק להיקרא בשם אבל אנו מכירים את אימו, גלילי, שנצפתה לראשונה בשנת 2011. רק אתמול תיעד אותם יחד, מול אשדוד, גיא לוויאן מרשות הטבע והגנים".
מי שניתח את הדולפינים הוא ד"ר דני מוריק הוטרינר ימי תחנת מוריס קהאן לחקר הים באוניברסיטת חיפה אשר סיפר ל'כיכר השבת' כי "בנתיחה נראו סימנים חיצוניים של לכידה ברשת ובנתיחה שלאחר המוות לא נמצאו שום ממצאים שמעידים על תחלואה כלשהי. בקיבה אחת מצאנו מספר רב של דגים ודיונונים ובקיבה של הצעיר מצאנו חלב אם, מה שהביא אותנו למסקנה שהם מתו כתוצאה מהילכדות ברשת דייג".
פנינו גם אל מנהל תחום טורפי העל בתחנת מוריס קאהן לחקר הים של אוניברסיטת חיפה ומנהל מרכז הדולפין והים של עמותת דלפיס, ד"ר אביעד שיינין שאומר כי "חשוב מאוד ליישם את התיקון לתקנות הדיג ולמציאת פתרונות שימנעו פגיעה במינים מוגנים ובמינים לא מסחריים. כמו שני הדולפינים הצעירים היום שמתו כתוצאה של רשת עמידה".
מהי רשת עמידה?
"מדובר ברשת שנפרשת אנכית לקרקעית, כך שהיא מהווה למעשה מעין קיר החוסם את דרכם של הדגים. הרשת מורכבת משכבה עד שלוש שכבות ואורכה יכול להגיע לעשרות מטרים".
זה דבר שקורה הרבה? ומה ניתן לעשות?
"שני דולפינים שמתים ביום אחד כתוצאה מלכידה בציוד דיג היא תופעה חריגה לאורך החוף הישראלי, אך לצערנו היא מתקשרת לבחירת פקיד הדיג במשרד החקלאות לתת היתרים חריגים לדיג ב-2021, בניגוד לאיסור הדיג למשך 60-90 ימים רצופים בעונת הרבייה שזה נושא שחייבים לתת עליו את הדעת. צריך לדעת ששני המקרים היום מעלים את מניין הדולפינים שמתו כתוצאה מלכידה בלתי מכוונת בציוד דיג ל- 84 מאז 1994".
פנינו לבקש תגובה ממשרד החקלאות ופיתוח הכפר האחראים על פיקוח ומניעת עבירות על פקודת הדיג ולכאורה גם אלו שנותנים את האישורים על התקנת רשתות מסוג זה, נפרסם את תגובתם מיד כשתתקבל.