יחידת השיטור הימי של משטרת ישראל יחד עם פקחי היחידה הימית של רשות הטבע והגנים זכו היום יחדיו לשחרר חזרה לטבע בלב הים מול חוף אשקלון, צב ים פגוע שטופל ושוקם במרכז הארצי להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים.
סיפור ההצלה של הצב, שזכה לשם סער, החל לפני כשלושה חודשים עם העברת דיווח של אזרח איכפתי ועירני ליחידת השיטור הימי על צב ים פצוע שנמצא על פני המים בלב ים. בעקבות הדיווח הוזעקו לאזור שוטרי יחידת השיטור הימי של משטרת ישראל ואלו איתרו אותו כשהוא מסובך ברשת דייג גדולה הפוגעת בו ובתנועתו. השוטרים מיהרו להעמיס את הצב לסירתם ודאגו שיועבר באופן מהיר למרכז ההצלה לצבי ים של רשות הטבע והגנים לטובת מתן טיפול מקצועי.
הצב הגיע למרכז ההצלה הארצי להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים שבמכמורת שהגפה הקדמית של כבר קטועה וגופו מכוסה בכמות רבה של טפילים, דבר המעיד על כך שצף זמן רב על פני המים באופן מסכן חיים. במרכז הארצי להצלת צבי ים ערכו לו סדרת בדיקות וטיפול מקצועי מציל חיים לרבות השגחה וטיפול בחדר טיפול נמרץ. עם השלמת שלב הטיפול המציל חיים הושאר להשגחה ושיקום במרכז להצלה וכיום, שלושה חודשים מאז הגיע כשהוא במצב קשה, נמצא כשיר לחזור לביתו הטבעי בים הפתוח. זאת יחד עם צב ים נוסף שזכה גם הוא להשתחרר חזרה.
"פעילות הצלת חיים בים, הן של בני אדם והן של בעלי חיים, הנה מהמעלה הראשונה ולשמה אנו פועלים סביב השעון", ציינו במשטרה.
ברשות הטבע והגנים מברכים על שיתוף הפעולה עם הציבור שמגלה עירנות לצבי ים במצוקה וכן למשטרת ישראל והשיטור הימי שהינם גורם משמעותי בסיוע לשמירת טבע בתווך הימי. בתוך כך מדגישים ברשות כי בכל מקרה בו נתקלים בצב ים פצוע על חוף הים או בלב ים יש לדווח על כך מיידית לרשות הטבע והגנים באמצעות מוקד הפעיל 24 שעות ומספרו 3639* על מנת שיוכלו לטפל בכל מקרה באופן המקצועי והמתאים ביותר. חשוב ביותר לא לנסות להסיר את הפסולת או/רשתות הדייג מהצבים לבד וגם לא להחזירם חזרה לים מבלי שנבדקו קודם על ידי פקחי רשות הטבע והגנים והמרכז להצלת צבי ים.