היום זה נשמע כמו מדע בדיוני חסר תוחלת ומביך במיוחד, אבל רק לפני כמה עשרות שנים ניסו המעצמות השונות ללכוד עב"ם כדי ליהנות מה"טכנולוגיות" של החייזרים במלחמה הקרה.
חלק מהדיווחים על כך נחשפו בכלי תקשורת בבריטניה, זאת על פי מסמכים חשאיים מהם עולה, כי מרגלים בריטים תכננו לתפוס צלחת מעופפת ולהשתמש בטכנולוגיה של החייזרים, כדי לפתח כלי נשק עתידניים שישמשו במלחמה נגד הסובייטים.
באוסף המסמכים, שהושג על ידי העיתונאי הבריטי ד"ר דיוויד קלארק, שמרבה לחקור נושאים אלו, נחשף כי הממשלה הבריטית הפעילה שני "דסקים" (מערכות) לטיפול בנושא העב"מים. הדסק הפומבי הוקם רק כדי לאסוף דיווחים על עצמים בלתי מזוהים בדרך כלל דיווחי שווא של אזרחים מדומיינים, ואילו דסק נוסף טופל על ידי מומחי מודיעין של הצבא ומשרד ההגנה, שכידוע לא העלו תוצאות טובות יותר מדסק האזרחים.
במשך עשרות שנים ראשי המודיעין התעמקו בדיווחים, כשהם משוכנעים שמדובר ב"איום ממשי לממלכה, ממש כמו ברית המועצות". אבל ב-1997 סבר הקבינט הבריטי, כי העובדה ששירותי המודיעין חקרו "תיקים באפלה, נושאים כמו לכידת עב"מים, גרמה להם לסטות מהתפקיד המרכזי שלהם". בעקבות זאת, נסגר דסק העב"מים באופן סופי, לאחר שהושקעו בו במהלך השנים מיליונים רבים של לירות סטרלינג.
אוסף המסמכים חושף, כי חיל האוויר הבריטי, "התעניין במיוחד בטכנולוגיות חדשות שעשויות להיות שימושית בפרויקטים שלו. מרב העניין היה בהנעה, חמקנות וטכנולוגיות אלקטרומגנטיות". הבריטים חששו, כי הרוסים הצליחו להשיג טכנולוגיות של עב"ם, מה שיאפשר להם לייצר כלי טייס בלתי ניתנים כמעט לזיהוי.
הדו"ח הבריטי המביך והמגוחך, שמכונה UAP – תופעות אוויריות לא מזוהות – הוא חלק משלושה קבצים הכוללים יותר מאלף עמודים. העתקים ממנו נשלחו לד"ר קלארק לפני חשיפתו המלאה, שצפויה להתרחש בעתיד הקרוב למרות שהבריטים ממש לא מתלהבים מפרסומו.
"משרד ההגנה ניסה ללא הרף לדחות את הפרסום", אמר קלארק לתקשורת הבריטית. "הדו"ח אמנם צונזר, אבל אי אפשר להסתיר את העובדה שהצבא הבריטי התעניין בהשגת טכנולוגיית עב"מים, או מה שהם מכנים – 'טכנולוגיה צבאית חדשה'. והקבצים חושפים שהם עשו הכול כדי להשיג טכנולוגיה שכזו, לפני שהרוסים או הסינים יניחו את ידה עליהם. השנה הייתה 1997, אבל רוסיה עדיין נחשבה לאויבת עם נשק שמאיים על המערב".