בני 14 הצליחו לפרוץ לכספומטים

שני נערים בני 14 בקנדה גילו במקרה כי הכספומטים של הבנק במונטריאול אינם מאובטחים. השניים פנו להנהלת הבנק עם הממצאים, אך זו לא האמינה להם. ומה הייתה הסיסמה? (חדשות, בעולם)

|
2
| כיכר השבת |
אילוסטרציה (צילום: shutterstock)

מתיו היולט וקיילב טיורון, שני נערים בני 14 מווינפינג, קנדה, גילו במקרה כי מכשירי הכספומט של הבנק של מונטריאול אינם מאובטחים כראוי.

השניים גילו את המחדל לאחר שמצאו חוברת הפעלה ישנה של הכספומטים וגילו כיצד ניתן להשתלט עליהם.

בשבוע שעבר, באמצע הפסקת הצהריים בבית הספר, הם החליטו לבדוק אם אפשר להשתלט על הכספומטים. והם אכן הצליחו לקבל "הרשאת מנהל".

"חשבנו שזה יהיה כיף לנסות את זה, אבל לא ציפינו שזה יעבוד. כשעשינו זאת, הוא ביקש סיסמה, ניחשנו אותה בקלות" אמרו השניים. הם אמנם לא חשפו מהי הסיסמה, אך ציינו כי מדובר בסיסמה מאוד נפוצה.

השניים פנו לאנשי הבנק וניסו להסביר להם את המחדל, אך אנשי הבנק פשוט לא האמינו להם, "אז חזרנו לכספומט ועשינו זאת שוב", אמרו.

לדבריהם, "התחלנו להדפיס מסמכים כמו כמות הכסף במכונה ומספר המשיכות שבוצעו באותו יום".

השניים לא הסתפקו בכך ושינו את ההודעה במסך הפתיחה - מ"ברוכים הבאים" ל"לכו מפה. המכשיר הזה נפרץ". לאחר ששינו את ההודעה, אנשי הבנק כבר הקשיבו לשניים והודיעו שיטפלו בנושא.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות