דודו סעדון, בן 30 תושב מעלה אדומים, קיבל בשנים האחרונות כמה דו"חות חניה מעיריית בית שמש, שהכפילו את עצמם ללא ידיעתו, ובתגובה, הוא שילם 3,000 שקלים מהסכום במטבעות של 10 אגורות וחצאי שקלים.
לטענת סעדון, חלק מהקנסות הכפילו את עצמם רק כי לא ידע שקיבל דו"ח. הוא פנה לעיריית בית שמש, וביקש להגיע להסדר אך לדבריו הם סירבו.
"הם עיקלו לי את חשבון הבנק ולכן חיפשתי דרך להביע את המחאה שלי כלפיהם", סיפר סעדון ל-ynet. לדבריו, דו"חות החניה הסתכמו ב-2,500 שקלים, אך זה הכפיל את עצמו ליותר מ-5,000 שקלים.
סעדון הגיע השבוע למשרדי העירייה עם שני חברים שעזרו לו לסחוב את אלפי המטבעות לאחר שבחר לשלם 3,000 שקלים מהסכום במטבעות של 10 אגורות וחצאי שקלים. להערכתו, היו בסך הכל בערך 28 אלף מטבעות.
"הפקידות הגיבו בכעס. בהתחלה הן לא רצו לקבל את התשלום בטענה שאין להן דרך לספור את הכסף. לאחר מכן הפנו אותי ליועץ המשפטי. תחילה הוא סירב אך לבסוף נתן לי קבלה זמנית על כך ששילמתי את הכסף וכי הם סימנו את הארגזים. אחרי שהם יספרו את הכסף הם יעדכנו אותי. הם התחייבו שהם עצרו נגדי את ההליך", סיפר סעדון.
את המטבעות, השיג סעדון מישיבה שהוא מכיר, לה נתן כסף מזומן בתמורה לאגורות. "חלק מסוים מהסכום היה אצלי בבית ואספתי אותו לאורך השנים".
"זו הרגשה טובה לשלם להם בצורה הזאת, מגיע להם כסף אבל עניין הקנסות והפיגורים לא היה מוצדק כי הם לא עדכנו אותי. רציתי לשלם בדרך שלי, זו סוג של נקמה מתוקה", הוסיף.
מעיריית בית שמש נמסר בתגובה: "העירייה היא מבין העיריות הבודדות בארץ שאינן גובות תשלום עבור חניה בחניונים העירוניים ובמרכזי המסחר, זאת מתוך מגמה לשרת ולהקל על תושבי העיר. אך עם זאת אין מנוס מלאכוף את החוק בחניה אסורה במקומות המסומנים באדום לבן או על מדרכות אשר גורמת לסיכון חיי אדם ולהפרעה לסדר הציבורי".
עוד נמסר מהעירייה כי "במקרה הספציפי, מדובר בעבריין חניה סדרתי שצבר דו"חות רבים על חניה אסורה שהצטברו לסכום גדול, לאחר שכל טענותיו נבדקו לעומק על ידי היועץ המשפטי. חלק מהסכום שולם במטבעות ועל כך הונפקה חשבונית זמנית ורק לאחר שהבנק יספור את המטבעות ויאשר את קבלת מלוא סכום הקנס, תסיר העירייה את העיקול מחשבון הבנק".