רוחאני שיגר "שנה טובה" ליהודים?

ציוץ 'שנה טובה' בחשבון טוויטר הנושא את שמו של נשיא איראן הנבחר, הוכחש על ידי יועצו של רוחאני. שר החוץ האיראני הפתיע עם ברכת שנה טובה, והתנערות מהכחשת שואה (מעניין)

|
3
| כיכר השבת |
(צילום: מתוך ויקיפדיה)

נשיא איראן לא איחל לכם שנה טובה: במהלך החג, דווח כי נשיא איראן חסן רוחאני איחל ברכת שנה טובה לעם היהודי באמצעות רשת הטוויטר, אלא, ששעות לאחר מכן הכחיש יועץ בכיר של רוחאני את הדיווח, ואמר כי לנשיא כלל אין חשבון בטוויטר.

על פי תצלום מסך שהופץ במהלך החג, נכתב בעמוד טוויטר הנושא את שמו של רוחאני: "בזמן שהשמש עומדת לשקוע מעל טהרן, אני מאחל לכל היהודים, ובמיוחד ליהודים באיראן, ראש שנה מבורך", לצד הטקסט המפתיע, צורפה תמונה של יהודי עטוף בטלית ותפילין.

מוחמד רזא סאדק, יועצו של רוחאני הכחיש את הדיווח, ואמר כי הנשיא אינו עומד מאחורי עמוד הטוויטר שתיעוד מציוץ שלו הופץ במהלך החג, כך דווח בסוכנות הידיעות האיראנית 'פארס'.

הציוץ שהוכחש (צילום מסך מתוך ynet)

לדבריו של היועץ, הודעות רשמיות מטעם רוחאני מתפרסמות באמצעות לשכתו.

מאוחר יותר, והפעם ללא הכחשה, צייץ שר החוץ האיראני החדש בטוויטר ברכת "ראש השנה שמח", השר החדש זכה לתגובה מפתיעה מצידה של גולשת שכתבה: "השנה החדשה הייתה טובה הרבה יותר אם היית מפסיק את הכחשת השואה של איראן".

מוחמד ג'וואד זריף, שר החוץ האיראני החדש צייץ בתגובה: "איראן מעולם לא הכחישה את זה. האיש שנתפש כמי שמכחיש זאת איננו עכשיו. שנה טובה".

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב הלילה (מוצ"ש) לברכות מפי שר החוץ האיראני ואמר: "אינני מתרשם מברכות שיוצאות מפיו של משטר שרק בשבוע שעבר איים להשמיד את מדינת ישראל".

"המשטר האיראני ייבחן רק במעשיו ולא בברכות שכל מטרתן להסיט את תשומת הלב מכך שגם אחרי הבחירות הוא ממשיך להעשיר אורניום ובונה כור פלוטוניום במטרה לפתח נשק גרעיני שיאיים על מדינת ישראל ועל העולם כולו".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
אני הק' מאחל לכל בית ישראל המשפרים את הצניעות, שנה טובה ומתוקה, שנת עליה בתורה קדושה ויראת שמים, שנת בטחון, שנת בריאות, שנת שידוכים טובים, שנת אושר, שנת פרנסה. שנה שנלך קוממיות לארצנו הקדושה, ושיתקיימו כל משאלות לבנו לטובה. תמיד לזכור שרק הצניעות תנצח!!!
9
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות