בהקשר למרחב חלל הבית קיימים שני סגנונות עיצוב עיקריים:
חלל נמוך ומצומצם – עיצוב חללים קטנים הוא עיצוב אשר נעניק באמצעותו את התחושה הביתית וה-''עוטפת'', בעיצובים אלה לרוב נשלב גוונים חמים, ומאור טבעי אשר יוכל לחזק את התחושה ה-''עוטפת''.
חלל רחב – חלל רחב וגבוהה משדר עוצמה וכוח רב, ומעניק את הרושם כי אנו ''שולטים'' במרחב הגדול. במסגרת עיצוב חלל רחב נשתמש לרוב בסגנון העיצוב המודרני המאופיין בתאורה ''קרה'' (פלורוסנטית למינה), וסגנון חד בשילוב צבע דומיננטי אחד.
החלל המלא – עיצוב חלל מלא חפצים מקנה תחושת חמימות ואווירה נעימה וביתית יחסית לחלל הריק והיוקרתי.
החלל הריק – חללים ריקים מאפשרים מתן תחושת יוקרה המלווה ב- ''קור''. תצוגה של מספר פריטים בודדים מקנים את העיצוב היוקרתי והייחודיות שבמוצרים. שילוב מספר חללים ריקים בעיצוב הבית עלול לגרום לתחושת ניכור שחשוב להיזהר ממנה.
*חשוב לקחת בחשבון את מרחב פתיחת הדלתותמגירות ואת כיוונם על מנת לאפשר נוחות והתאמה מרבית למבנה החלל.
טקסטורות
סגנונות עיצוב טבעיים וכפריים – את החיבור לטבע והמראה הכפרי ניתן להעניק באמצעות טקסטורות המעוצבות בצורה מחוספסת, ובעלי גוון מט.
סגנונות עיצוב מודרניים ויוקרתיים – על מנת לעצב בעזרת טקסטורות ובאופן מודרני נחפש את אותן טקסטורות חלקות ומבריקות, כך למשל: שיש, ציפויי לכה מבריקים, שלייף-לק ועוד.
גוון ומאור
תאורה – עקרון התאורה הוא פשוט, התאורה מתחלקת לשני סגנונות עיצוב עיקריים: מאור חם (כגון ליבון), ומאור קר (כגון לד ופלורסנט), כאשר ברור כי המאור הקר מתאים לעיצוב המודרני והמאור החם לעיצוב הכפרי. גופי תאורה אלה גם הם מתחלקים לשניים עיקריים: חלקם מאפשרים מאור ''מפוזר'' שמעניק אווירת יומיום, וחלקם מאור ממוקד המעניק תחושת תצוגה יוקרתית.
צבעים – הצבע והגוון שלו הם שיעניקו את האווירה הכללית, נוכל להעניק רוגע באמצעות פסטלים, מראה טבעי באמצעות גוונים שאינם בסיסיים, תחושת קור באמצעות הגוונים הכהים: כחול עמוק, סגול, ואפור (ואם נשלב ברק בסיסי נקבל מראה יוקרתי).
פונקציונאליות: התאמת עיצוב לצרכי הבית
בשלב הראשון ניקח בחשבון את הצרכים האישיים של הבית, הצרכים המבדילים את הבית מבתים ואזורים אחרים, ערכנו למענכם רשימת צרכים בסיסיים המאפיינים את אופי הבית:
בעיות בריאותיות – הכרחי לקחת בחשבון נכויות ומגבלות פיסיות למינם (כגון בעיות גב) ולהתאים את המבנה והגבהים בהתאם.ילדים ותינוקות – במצב בו ישנו מספר מרובה של ילדיםתינוקות בבית אופי הפעילות צריך להיות בהתאם: הגבהת פריטים, הימנעות ממבנה מדורג ומדרגות, ושימוש במעקות תומכים. ניתן להתחשב גם במיקום חומרי הניקוי, מוצרי החשמל, ואביזרים שבירים באזורים עליונים המרוחקים מהישג ידם של ילדים.· כמות המתגוררים ואופי האירוח – עיצוב פרקטי נכון ייקח בחשבון את כמות המתגוררים ואופן הפעילות בשני אזורים עיקריים: בקרב מטבחים נתחשב בכמות המבשלים, ואופי האכילה בבית (מינון), ובקרב פינות אירוח נתחשב בכמות הספות, ואזורי הישיבה – חשוב לקחת בחשבון את מינון האירוח בבית. צרכי מגורים אישיים – מעבר לצרכינו הכלליים קיימת אפשרות של התאמה אישית הכוללת חדרי נעלייםביגוד, פינות איפורקוסמטיקה, חדרי אמבטשירותים נפרדים ואישיים, ואף שילוב מיטות קומותיים, חדרי מעבר (לשינה) ועוד...
לסיכום, עיצוב פנים הינו תחום רווי ויפהפה המייצר אווירה ומשדר מסרים מעבר למבט הראשוני, מקווים שהעברנו את הנקודות העיקריות שיאפשרו גם לכם ולמשפחתכם לקבל תחושה נוחה ועיצוב פונקציונאלי ומותאם אישית.
המאמר באדיבות פורטל המטבחים אקרמן מטבחים