1. תסתובבו. המידע נקלט טוב יותר כשאנחנו נמצאים בתנועה. התנועה משפרת את הפעילות המוחית, וגם הזיכרון שלנו עובד טוב יותר.
2. תקשיבו לעצמכם. אחרי שלמדתם כמות מסוימת של מידע, תקליטו את עצמכם בקול שקט. לפני שאתם הולכים לישון, תפעילו את ההקלטה. אם הרעש לא מפריע לכם לישון, תפעילו את ההקלטה בצורה אוטומטית גם בזמן השינה שלכם כדי שהמידע המוקלט ייצרב היטב בזיכרונכם.
3. הפרד ומשול. אם עליכם לזכור מספר דברים לא קשורים ביניהם, תשננו אותם בחדרים שונים. המידע שאנחנו קולטים בנסיבות שונות לרוב לא מתערבב אצלנו בראש.
4. אל תשתקו. אם עליכם לזכור שם, מילה או מספר כלשהו, תגידו אותו מספר פעמים בקול רם. ויש גם השפעה לעוצמת הקול. המחקרים הראו שככל שאנחנו צועקים משהו חזק יותר, כך אנחנו גם זוכרים אותו טוב יותר.
5. תהיו עצובים. אם עליכם לזכור משהו חשוב, שבו ותקדישו כמה דקות לתיאור הדברים הרעים שקרו לכם בזמן האחרון. עדיף אפילו לעשות זאת בכתב. כל מה שתנסו ללמוד ולזכור מיד לאחר מכן, ייקלט היטב בזיכרון. המוח שלנו נוטה לזכור את הדברים הרעים טוב יותר מאשר הדברים הטובים, לכן המידע שמגיע אחרי המידע הקשה, נתפס על ידו כמידע רע נוסף ולכן נקלט טוב יותר מאשר מידע חיובי או ניטרלי.
6. תיהנו מהטבע. אם במהלך ההפסקה תיהנו מהנופים הירוקים או לפחות תראו תמונות נוף יפות, לאחר ההפסקה תגלו כי הרבה יותר קל לכם לזכור את הדברים החשובים.
7. תשחקו. הגוף שלכם צריך לעזור למוח לזכור דברים. תביימו את מה שאתם מנסים לזכור, תשחקו, תרקדו או תשירו. הפכו את המידע מנתונים תלושים למידע שהוא חלק בלתי נפרד מפעילות גדולה כלשהי. כך יהיה לכם גם קל יותר לזכור את הדברים, וגם קל יותר לשחזר חלק מהדברים, במידה ותשכחו פרט כלשהו.
8. תעשו כושר לפני העבודה. לפני שאתם ניגשים ללמוד משהו או לעבוד על משהו חשוב, תעשו תרגילי כושר. הם משפרים את זרימת הדם במוח ובכך משפרים גם את הזיכרון.
9. תשנו היטב אחרי שלמדתם משהו חשוב. שינה קצרה ולא איכותית עלולה לפגום קשות בזיכרונכם ולמחוק את כל מה ששיננתם במאמץ רב כל כך.
10. השתמשו בשיטת מילות מפתח. כשעליכם לזכור משהו חשוב, תגדירו את מילות המפתח ותרכיבו מהן סיפור קצרצר. ככל שהוא יהיה מגוחך ומצחיק יותר, כך גובר הסיכוי שתזכרו את כל מילות המפתח ואיתן את הנושא כולו.