אין אדם נורמלי שיכניס לפה שלו מאכל מעופש או כזה שעטוף בעובש, אבל גבינות זה כבר סיפור אחר.
בעוד גבינה רגילה עולה בסביבות העשרה שקלים, גבינות שמתהדרות בעובש יכולות לעלות פי שש או שבע, אז למה שלא ניקח גבינה מהמדף בסופר ונעביר אותה תהליך עובש?
עובש "רגיל", שמתפתח לעיתים על מוצרי מזון שעומדים יותר מדי לבד, לא ניתן לדעת מאיזה פטרייה נוצר, ועל כן מומלץ לזרוק את המוצר לפח ולהימנע מאכילתו שעלולה לגרום לבעיות בקיבה, אך "גבינות כחולות" כך נקראות הגבינות המיוחדות שסובלות מעובש , כמו רוקפור, גורגונזולה וכו׳ הן גבינות שהעובש בהן הוא מבוקר,
לאחר הכנת הגבינה מוסיפים לה פטריה בשם פניציליום ליצירת העובש המוכר (והאהוב על לא מעט אנשים) ולכן אכילתו מתאפשרת ויש שמייחסים לגבינות עם עובש יתרונות בריאותיים רבים: הן אנטי דלקתיות, יעילות לדיאטה, מפחיתות תסמני אלרגיה ועוד.
מסתבר שיש אנשים שכן אומרים איכס על אוכל וזה גורם להם ליהנות ממנו יותר.