אין דבר אומלל יותר מעגבנייה תפלה ולא טריה. הנה 2 כללים בסיסיים וסופר קלים שישמרו על העגבניות טריות ועסיסיות:
כלל 1
העדיפו תמיד לאחסן את העגבניות בטמפרטורת החדר. המקרר גורם להן לאבד מטעמן. אלא אם כן קניתם עגבניות בשלות מאוד ואתם מתכוונים לעשות בהן שימוש מידי.
כלל 2
בכל מקום בו אתם בוחרים לאחסן את העגבניות, תמיד אחסנו אותן עם הגבעול כלפי מטה. כך תמנעו מכניסת אוויר לעגבניה, ושמירה על לחות העגבניות.
הקפידו על שני הכללים הללו, ולעולם לא תצטרכו לדאוג שמא הרטטוי שלכם נהרס.