המשפחה עומדת להתאסף אצלכם לערב חגיגי? כך תערכו נכון ותארחו בקלות 20 איש עם תפריט מגוון שמתאים לכולם. והנה כלל שחשוב לאמץ: מה שאפשר מכינים גם יומיים מראש.
הצעות לאירוח משפחתי חגיגי ויפה:
מה מכינים יומיים לפני?
לזניה שנשמרת מעולה בהקפאה:
מתכון לזניה עם ירקות קלויים ורוטב מיוחד >>
קינוחים מגוונים שמכינים ושולחים להקפאה:
למתכון מוס שוקולד ופירות יער >>
לעוגת גבינה וחלבה בציפוי שוקולד לבן >>
למתכון עוגת שוקולד וקרם נוגט >>
קונים את כלי ההגשה והמפות, ובגאטים / לחמניות ששומרים בהקפאה.
מה מכינים יום לפני?
מאפינס, לביבות, פשטידות, פסטות, מרקים, סלטים מבושלים ורטבים נלווים - מאחסנים בכלים סגורים היטב ומעבירים למקרר.
את תערובת המרכיבים למבחר לביבות. ניתן לשמור בקירור את התערובת ומספר שעות לפני ההגשה, לסחוט היטב את הנוזלים מהתערובת, ליצור לביבות ולהכניס לתנור. אפשרות נוספת, לאפות את הלביבות יום מראש, לשמור בקירור ולחמם לפני ההגשה.
למתכון מאפינס גבינות וזיתים >>
למתכון פסטה קנלוני במילוי תרד וגבינות >>
למתכון פשטידת פסטה עם ירקות ברוטב בשמל >>
למתכון מרק קישואים וברוסקטות בחמאת שום >>
למתכון סלט פלפלים קלויים עם צלפים וזיתים >>
5 שעות לפני ההגשה:
עורכים את יפה השולחן ובמקביל מכניסים את הלביבות לאפייה (אם לא אפיתם ערב קודם).
פורסים ירקות לצלחות הגשה גדולות וסלטים חיים.
שעתיים לפני ההגשה מפשירים את הקינוחים, הבאגטים והרטבים שהיו בהקפאה/קירור ושעה לפני מכניסים את הלזניה, המאפינס, הפסטות והפשטידות לחימום בתנור. מחממים את המרק 20 דקות לפני ההגשה.
אל תעבדו לבד והיעזרו בכל מי שיכול להושיט יד. ערכו רשימות מסודרות והכי חשוב - התאימו את התפריט לגיל המוזמנים.