הפעם הבאה שתפתחו את מלחיית השולחן, כדאי שתבדקו מה בדיוק אתם מפזרים על האוכל שלכם. פרסום שעלה באתר 'וואלה' מעלה חששות לגבי תוסף נפוץ במלח שולחן דק - ברזל ציאניד (E-535), המשמש כחומר מונע גיבוש.
"רוב האנשים לא מודעים לכך שהמלח הפשוט שהם משתמשים בו מכיל תוספים," אומרת ד"ר מאיה רוזמן. "אחד מהם, ברזל ציאניד, מעורר דאגה מיוחדת בשל השפעתו האפשרית על תפקוד הברזל בגוף."
על פי המחקרים שנבדקו, החומר עלול להפריע ליכולת כדוריות הדם האדומות להוביל חמצן לתאים, מה שעלול לגרום לתחושת עייפות וחולשה - גם כשבדיקות הדם נראות תקינות. למרות שהכמויות בכל שימוש הן קטנות, השימוש היומיומי המצטבר במלח בבישול, תיבול סלטים ומאכלים שונים, עשוי להצטבר לכמות משמעותית לאורך זמן.
הפתרון, לדברי ד"ר רוזמן, פשוט למדי: "עדיף לעבור למלח גס. זהו המלח היחיד שאינו מכיל את התוסף הבעייתי." היא מדגישה כי אין צורך לעבור דווקא למלח הימלאיה או מלח אטלנטי יקרים - כל מלח גס רגיל יענה על הצורך. ומי שבכל זאת רוצה להשתמש במלח דק יוכל לעשות זאת דרך שימוש במטחנה למלח הגס, כך יוכל להנות ממלח דק אך ללא החומר המזיק.
חשוב לציין כי בכל מקרה, ארגוני הבריאות ממליצים להפחית בצריכת מלח, ללא קשר לסוגו. המלח אינו אמור להיות מקור עיקרי למינרלים בתזונה שלנו, ועודף צריכתו עלול לגרום לבעיות בריאותיות אחרות.