תינוק בן כשנה וחצי, הגיע ביום חמישי שעבר לחדר המיון בבית החולים 'וולפסון' בחולון, כשהוא סובל מפרכוסים. לאחר ביצוע בדיקות דם נמצא כי שיעור הנתרן בדמו נמוך מאוד.
כשנשללו סיבות רפואיות אחרות, מבירור עם הוריו עלה כי התינוק נהג לשתות כ-2 ליטרים מים בכל יום, בנוסף להזנה הרגילה שלו, שגם היא ברובה נוזלית.
פרופ' אילן דלאל, מנהל חדר מיון ילדים בוולפסון, סיפר כי בעקבות שיחה עם הורי התינוק התברר כי הוא סבל מ"הרעלת מים" וזאת מכיוון ששתה פי שלוש מכמות המים המקובלת ביחס לגילו ולמשקלו – 12 ק"ג.
הרופאים הסבירו כי מצבו הקשה של התינוק נגרם בשל כך שהנתרן היה נמוך עקב השתיה המרובה. פרופ' דלאל ציין כי עם הגיעו לחדר מיון הילדים בוולפסון, התינוק קיבל תרופה נגד פרכוסים וכן את מרכיב הנתרן באמצעות אינפוזיה. הטיפול הצליח, הפרכוס פסק והתינוק שב לתפקוד מלא, אך נשאר להשגחה במחלקת הילדים למשך מספר ימים. הטיפול הציל את חייו, הוא התאושש לחלוטין וצפוי להשתחרר היום מבית החולים.
בעקבות המקרה החמור, שהסתיים בנס, אמר פרופ' דלאל כי "חשיבה לפיה תינוק במדינה חמה חייב לשתות הרבה ובכל מחיר לעיתים עלולה להיות מסוכנת. יש להציע לתינוקות ולילדים לשתות מים בלתי ממותקים, ואם הם לא יביעו עניין - כנראה גופם אינו זקוק לכך".
הפרופ' התייחס גם לשאלה כיצד ניתן לדעת מתי התינוק או הילד שתה יותר מידי והשיב כי "אם הוא מתעורר בלילות מספר פעמים ושותה תכולה של בקבוקים שלמים, ובעקבות זאת זקוק להחלפה תכופה של חיתולים ספוגים בנוזלים, מומלץ לפנות לרופא".